Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Μη μου λες αντίο” της Αναστασίας Καλλιοντζή

Ομολογώ πως ίσως είμαι από τους λίγους τηλεθεατές που δεν έχουν δει τη συγκεκριμένη σειρά. Δεν γνωρίζω κατά πόσο το σίριαλ έχει σχέση με το βιβλίο. Πάντως μπορώ να πω αυτό. Πως πραγματικά με μάγεψε! Και οι σελίδες ξεπερνούν τις 700. Η γραφή της μου άρεσε και με ταξίδεψε στις ομορφιές της Κομοτηνής, μιας πόλης τόσο μακρινής σε χιλιόμετρα αλλά και τόσο ανθρώπινης.
Ένα κορίτσι της Αθήνας, η Χριστίνα, με τη δεύτερη προσπάθεια καταφέρνει να περάσει στη Νομική αλλά όχι Αθηνών, όπως επιθυμεί ο Φίλιππος, με τον οποίο έχει τρία χρόνια σχέσης. Η Χριστίνα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τη ζωή της χωρίς τον Φίλιππο και αντίστροφα.
Από την άλλη πλευρά, στην Κομοτηνή, έχουμε τον Μουράτ, τρελά ερωτευμένο, ή έτσι νομίζει, με τη Μελέκ.Όταν επιτέλους διορίζεται σε δημοτικό σχολείο πηγαίνει να τη ζητήσει σε γάμο. Και έτσι ξεκινάει μία σχέση ζωής.
Κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους σπουδών της Χριστίνας, ένα απρόσμενο γεγονός θα αναταράξει την μέχρι πρότινος ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή της. Μετά τον άδικο μηδενισμό της από έναν καθηγητή η παρέα της θα την οδηγήσει σε ένα κέντρο διασκέδασης για να αλλάξει διάθεση. Μόνο που δεν θα αλλάξει μόνο η διάθεσή της αλλά και η ίδια της η ζωή. Εκεί θα γνωρίσει τον Μουράτ και είναι αυτό που λέμε κεραυνοβόλος έρωτας με την πρώτη ματιά. Μόνο που ο φόβος του μην τη χάσει θα δημιουργήσει μία αλυσιδωτή κατάσταση ψεμάτων από μέρους του όταν θα της συστηθεί ως Πέτρος.
Τι θα γίνει μόλις ανακαλύψουν οι οικογένειες και των δυο τους την αλήθεια; Πως γίνεται μία χριστιανή να ερωτευτεί παράφορα έναν μουσουλμάνο; Τι προεκτάσεις και τι επιπτώσεις θα έχει αυτός ο έρωτας; Θα μπορέσει να αντέξει μέχρι τέλους; Θα υπάρξει happy end; Πόσο πονάει η αλήθεια; Και ακόμα περισσότερο πόσο πονάει η αληθινή αγάπη;
Πολλά τα ερωτήματα και ακόμα περισσότερα τα συναισθήματα. Πόνος, πάθος, έρωτας, αγάπη, μίσος, αλήθειες, ψέματα, κατανόηση, οργή, θυμός και εμπιστοσύνη συνθέτουν το παζλ αυτής της ιστορίας. Σίγουρα, κατά τη γνώμη μου, ανήκει στα πολύ καλά και δυνατά βιβλίας της κας Καλλιοντζή. Τα τοπία σε ταξιδεύουν από την Κομοτηνή στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αθήνα. Από τα λίγα βιβλία που σου προκαλούν το γέλιο και το δάκρυ. Η συγγραφέας καταφέρνει να σε κάνει γελάσεις αλλά και να κλάψεις. Συμπονείς αυτό το ζευγάρι και αποζητάς να μείνουν για πάντα μαζί μακριά από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Η διάλεκτος της νεολαίας σε γυρνάει χρόνια πίσω στα δικά σου χρόνια, της δικής σου εποχής και σου φέρνει θύμησες μοναδικές, όπως η αληθινή φιλία και πόσο σημαντική είναι στη ζωή μας.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου