Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Όσα δεν έγιναν λέξεις Ελένη Γαληνού

Όσα δεν έγιναν λέξεις, ένα μυθιστόρημα για την απόλυτη αγάπη και την δίνη του έρωτα. Ροζαλία, Αιμιλία, Μάξιμος…. Ένας άρρηκτος δεσμός τους  ενώνει με  βαθιά συναισθήματα για πάντα…
Ένα αθώο παιδικό παιχνίδι μεταξύ τους, που όμως όταν μεγαλώνουν γίνεται επικίνδυνο και ψυχοφθόρο, και προκαλεί πόνο με τις συνέπειες του.
Η Ροζαλία και η Αιμιλία δίδυμες και τόσο όμοιες μεταξύ τους και ο Μάξιμος είναι τρία παιδιά που η μοίρα τα ενώνει με δεσμούς φιλίας, και βαθιάς αγάπης που όσο μεγαλώνουν μετουσιώνεται σε έρωτα. Τι θα συμβεί όμως όταν έρθει η ώρα ο Μάξιμος να διαλέξει μια από τις δυο; Ποια απώλεια στοίχησε τόσο πολύ που η Ροζαλία   μπερδεύτηκε τόσο πολύ στα γρανάζια της λήθης; Ένα παλιό ημερολόγιο, μια σκισμένη ζωγραφιά, είναι κομμάτια από αναμνήσεις που προσπαθούν να βγουν στο φως και να συναρμολογήσουν πάλι κομμάτια από το πάζλ της ζωής της. Η Ροζαλία προσπαθεί να θυμηθεί το παρελθόν που κρύβει πολλές εκπλήξεις και αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή όλων τους.
Η Ελένη Γαληνού μας παρουσιάζει μια πολλή δυνατή ιστορία με έντονα συναισθήματα και μας ταξιδεύει στον κόσμο της απόλυτης αγάπης.

Ένα απόσπασμα του βιβλίου που αγάπησα πολύ: … « Έπειτα από τόσα χρόνια αγκάλιαζε ξανά αυτήν που είχε θρηνήσει και θρηνούσε πάλι  αυτήν που είχε αγαπήσει. Μόλις τώρα συνειδητοποιούσε,  όμως, πως και τις δυό με την ίδια θέρμη τις είχε λατρέψει. Κομμάτια του ήταν και οι δυό, και όποια κι αν είχε θα χαιρόταν, όπως όποια κι αν έχανε θα πονούσε. Δυό κορίτσια τόσο όμοια και τόσο διαφορετικά θα κρατούσαν για πάντα την καρδιά του δεμένη σε μια αόρατη συνθήκη με κάτι ανώτερο.» …….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου