Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κριτική βιβλίου “Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια” των Κυριάκου Αθανασιάδη και Κίκας Τσιλιγγερίδου

Ναι! Η δεύτερη ιστορία του διδύμου Αρσέν και Φαντομά είναι πια γεγονός! Ο Αρσέν, ο ατρόμητος (?) σκύλος, και η Φαντομά, η φοβητσιάρα γάτα, αναλαμβάνουν μία νέα υπόθεση του Γραφείου τους. Μετά την επιτυχία της υπόθεσης του εξαφανισμένου παπαγάλου έρχεται μία νέα, αυτή των στοιχειωμένων τυρακίων.
Ποιος έχει πάρει τα τυράκια; Γιατί έχει εκτεθεί ο αγαπητός Βερνάρδος; Ποιος είναι αυτός ο μοχθηρός που έχει προβεί σε τέτοια πράξη; Όλοι αγαπάνε τα τυράκια άρα όλοι είναι μοχθηροί και ύποπτοι; Ναι, αλλά ποιος από όλους έφτασε στην κλοπή τους; Και τι τα κάνει αυτά τα περιβόητα και λαχταριστά τυράκια; Τι σχέση έχει ένας αρουραίος με την υπόθεση; Αλήθεια, γιατί ζει στο στοιχειωμένο σπίτι; Ποιο είναι το φάντασμα που θα εμφανιστεί στον Αρσέν και τη Φαντομά;
Αυτά και άλλα πολλά θα αποκαλυφθούν καθώς θα διαβάζετε την ιστορία του βιβλίου. Οι συγγραφείς Κυριάκος Αθανασιάδης και Κίκα Τσιλιγγερίδου έρχονται να μας συναρπάσουν για ακόμα μία φορά. Μία νέα περιπετειώδη υπόθεση θα ταράξει την ήσυχη ζωή της γειτονιάς και το Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών καλείται να την εξιχνιάσει.
Για ακόμα μία φορά το κωμικό στοιχείο θα κυριαρχήσει! Κάθε αναγνώστης θα μαγευτεί από την εικονογράφηση παρότι είναι σε ασπρόμαυρο μοτίβο. Ο Αρσέν προκαλεί γέλιο και οι ατάκες του είναι σπαρταριστές. Η φοβιτσιάρα αδερφή του Φαντομά είναι αξιαγάπητη και αξιολάτρευτη. Κάθε σκέψη της και κάθε φόβος της, ακόμα και με τον αρουραίο, προκαλεί έκπληξη και σκηνές απείρου κάλλους.
Ελάτε, λοιπόν, και μην χάνετε χρόνο! Μπείτε και εσείς στον κόσμο αυτούς! Σίγουρα θα κλάψετε από το γέλιο και θα ενθουσιαστείτε με τις γκάφες τους και τις ανακαλύψεις τους!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου