Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Συζητώντας με τον Παύλο Γουργουρίνη

 

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Π.Γ.: Είναι αρκετοί, αλλά σίγουρα ο πρώτος για μένα είναι ο Τόλκιν.
Δεν ήταν απλά ένας συγγραφέας, ήταν ένας άνθρωπος φαινόμενο.
Κατάφερε να δημιουργήσει μια δική του κοσμογονία και μυθολογία μέσα από τις επιρροές που είχε από διάφορες μυθολογίες, κυρίως των Κέλτικων χωρών και κάποιες από την Ελληνική.
Δημιούργησε ένα κόσμο από Χομπιτ, Ξωτικά, Νάνους, Ορκς, Μάγους, Ανθρώπους και διάφορα άλλα μυθικά όντα όπου όλα είχαν την δική τους γλώσσα.Η ιστορία της κάθε φυλής ήταν ξεχωριστή και μοναδική, παρόλο που στο τέλος όλες μαζί κατέληγαν να έχουν έναν κοινό σκοπό: την αιώνια μάχη μεταξύ του καλού και κακού. Την ατελείωτη σύγκρουση του φωτός με το σκότος.


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Π.Γ.: Με πάτε πολύ παλιά, ήταν ένα βιβλίο πραγματική απόλαυση, τα 2 χρόνια διακοπές του Ιουλίου Βερν. Μιλούσε για μια παρέα μαθητών που επιβιβάζεται σε ένα ιστιοφόρο για να κάνει τον γύρο της Ν.Ζηλανδίας και εν μέσω μιας μεγάλης καταιγίδας, τα παιδιά ναυαγούν σε ένα άγνωστο ερημονήσι όπου έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους και θα πρέπει να δείξουν μεγάλο θάρρος και επινοητικότητα για να επιβιώσουν...


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Π.Γ.: Ξεκίνησε απρόοπτα και με υπερβολική συναισθηματική φόρτιση. Όμως αυτή ήταν που μου άνοιξε την πόρτα αυτού του μαγικού χώρου. Θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι ήταν η προσωπική μου κάθαρση προς το φως της αγάπης και της δημιουργίας.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Το μαγικό ταξίδι του Φιντέλ”;

Π.Γ.: Το μαγικό ταξίδι του Φιντέλ είναι ένα παραμύθι φυσιολατρικό. Είναι ένα ταξίδι δοκιμασίας προς τον σκοπό της ένωσης, αλλά το ζητούμενο είναι τι είναι αυτό που τα δημιουργεί όλα και τα γιατρεύει στη ζωή αλλά και στην ψυχή μας; Ποιο είναι αυτό το υπέρτατο αγαθό που έχει δοθεί απλόχερα σε εμάς τους ανθρώπους αλλά και σε ολόκληρο ίσως το σύμπαν;
Μία λέξη ----Η ΑΓΑΠΗ!


Ερώτηση 5η: Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα της συγγραφής αυτού του βιβλίου;

Π.Γ.: Θα σας μιλήσω πολύ ειλικρινά, δεν γνώριζα ότι μπορώ γράψω παραμύθια. Όλα έγιναν ένα βράδυ ξαφνικά, όπου το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο ήταν πολύ στεναχωρημένο όπως και εγώ.
Την ρώτησα πώς μπορώ να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα. Μου είπε πες μου ένα παραμύθι.
Της είπα θα σου πω για έναν νάνο, πώς θέλεις να τον λένε; Φιντέλ μού απάντησε.
Όλο το βράδυ της έλεγα για το ταξίδι του Φιντέλ. Την άλλη μέρα το πρωί κατάλαβα ότι μέσα στο μυαλό μου έχει ανοίξει μια πόρτα προς την μαγεία των παραμυθιών. Έτσι και ξεκίνησα να γράφω τον Φιντέλ αλλά και άλλα παραμύθια. Όμως δεν ήθελα να σταματήσω εκεί... ήθελα να προσπαθήσω να ανοίξω κι άλλες πόρτες, όχι όμως δικές μου αλλά όσων περισσότερων ανθρώπων μπορώ. Έτσι παράλληλα με τον Φιντέλ, δημιούργησα μια σελίδα στο facebook, το Fairy Tales Of The Secret Forest. Mια παγκόσμια σελίδα, που έχει πάνω από 100.000 μέλη απ’ όλο τον κόσμο.
Ανεβάζουμε φωτογραφίες fantasy, που όποιος θέλει, διαλέγει μία και γράφει μια μικρή ιστορία. Μου την στέλνει και την ανεβάζουμε μαζί με το όνομά του. Έτσι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει ένας μικρός συγγραφέας στη σελίδα μας.


Ερώτηση 6η: Ο Φιντέλ θα κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να αποκτήσει τη γνώση. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μέσα από τα οποία κάποιος μπορεί να αποκτήσει γνώσεις;

Π.Γ.: H γνώση ναι έρχεται μέσα απ' το διάβασμα, αλλά η ουσιαστική γνώση έρχεται μέσα από το ταξίδι της ίδιας της ζωής. Εκεί θα μάθεις, θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα χαρείς, θα ανακαλύψεις πραγματικά τον κόσμο της γνώσης μέσα σου, αλλά και έξω από εσένα. Θα έλεγα ότι χρειάζεσαι την αναζήτηση για οδηγό, στο δικό σου προσωπικό ταξίδι.


Ερώτηση 7η: Τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης -η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά- παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του βιβλίου σας. Πιστεύετε ότι μόνο αυτά μπορούν να φέρουν αρμονία και ισορροπία στη Φύση;

Π.Γ.: Ο ρόλος τους δεν είναι απλά σημαντικός αλλά ουσιαστικός.Τα στοιχεία αυτά είναι το πρώτο μέρος της αναζήτησης και η αφορμή για να φτάσεις στο πέμπτο στοιχείο που είναι και το τελικό.
Το στοιχείο που τα ενώνει όλα. Το στοιχείο που τα γιατρεύει όλα. Η φύση η ίδια αποτελείται από αυτά τα τέσσερα στοιχεία, όμως χωρίς παλμό δεν ζει τίποτα.
Χρειάζεται ο παλμός της αγάπης.
Ο Φιντέλ τα αναζητεί στο ταξίδι του γιατί γνωρίζει την ισορροπία της Φύσης αλλά όχι τη δική του.


Ερώτηση 8η: Ο Φιντέλ επιδιώκει να γράψει το Βιβλίο της Ζωής. Στο τέλος και αφού έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή του όλα φαντάζουν μάταια ώσπου κάτι γίνει ο συνδετικός κρίκος. Θεωρείτε ότι για όλα υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι προκειμένου να λειτουργήσουν τέλεια και να “ξεκλειδώσουν” κάθε γεγονός και περίσταση;

Π.Γ.: Ο Φιντέλ μετά το τέλος του ταξιδιού, ενώ τα έχει καταφέρει όπως νομίζει, καταλαβαίνει ότι ο σκοπός και η αναζήτησή του δεν έχουν ολοκληρωθεί γιατί τα στοιχεία δεν λειτουργούν όπως θα περίμενε. Πέρα του ότι λείπει ένα στοιχείο ακόμα, εκεί συνειδητοποιεί ότι τελικά σε όλο το ταξίδι του, δεν ήταν ποτέ μόνος. Όπως συμβαίνει και σε εμάς, αν το ταξίδι μας ήταν μοναχικό χωρίς συνοδοιπόρους, δεν θα είχε αξία.
Οι φίλοι μας, οι σύντροφοί μας, η οικογένειά μας, ακόμα και οι άνθρωποι οι περαστικοί, που πολλές φορές εμφανίζονται σαν κομήτες στη ζωή μας, απλά έρχονται μας δίνουν ένα στοιχείο και μετά συνεχίζουν την πορεία τους, είναι αυτοί όλοι που κάνουν τα ταξίδι και την αναζήτησή μας πιο όμορφη.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Π.Γ.: Θα ήθελα να τους πω, να διαβάζουν όσα περισσότερα παραμύθια μπορούν στα παιδιά τους. Να είναι ευγνώμονες γι’ αυτό το δώρο που δίνεται σε όλους μας, ένα ταξίδι ζωής και αναζήτησης.
Επίσης αυτό που λέει και ένα τραγούδι: “Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα’’...


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό σας βήμα;

Π.Γ.: Βεβαίως! Είναι για 3 καλικάντζαρους πειρατές, που προσπαθούν να γυρίσουν πίσω στο πειρατικό τους πλοίο γιατί έχουν κλειστεί κατά λάθος σ’ ένα κάστρο. Όμως πρέπει ν’ αποφασίσουν κάποια στιγμή, τι είναι προτιμότερο: τα προσωπικά τους θέλω ή να σώσουν τον ιδιοκτήτη του κάστρου; (που είναι ένας Αλχημιστής)


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο σας!!!





Ο Παύλος Γουργουρίνης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε μηχανολόγος -μηχανικός στο ΑΤΕΙ Πατρών.
Λάτρης της Κελτικής και της Πειρατικής Ιστορίας, ξεκίνησε τη συγγραφική του αναζήτηση μέσα από τους μύθους και
τις ιστορίες της φαντασίας και της πραγματικότητας. Είναι ιδρυτής της ιστοσελίδας Fairy Tales of the Secret Forest,
όπως και της σελίδας Under the Black Flag, μαζί με τον αδερφό του Λεωνίδα.





ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ
Ο Φιντέλ, ο τελευταίος της μεγάλης φυλής των Νάνων - Συγγραφέων της γενιάς του, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι ψάχνοντας να βρει τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης και να γράψει το Βιβλίο της Ζωής...
Ξωτικά, Δρυΐδες και νεράιδες εμφανίζονται σε απίστευτες περιπέτειες, στη γεμάτη μυστήριο αναζήτησή του.
Θα καταφέρει ο Φιντέλ να βρει τα στοιχεία; Θα ενωθούν τελικά, ώστε να μπορέσει να γραφτεί το βιβλίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου