Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η νύφη της Κεϋλάνης

Η νύφη της Κεϋλάνης είναι ένα ατμοσφαιρικό και συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα αλλά και μια συγκινητική ιστορία αγάπης διαποτισμένη με τα  μεθυστικά αρώματα και τα έντονα χρώματα μιας άλλης εποχής σε ένα εξωτικό τόπο όπως είναι η Κεϋλάνη. Μια ιστορία που δείχνει την δύναμη της καθώς ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μέσα από το τοπίο με τα έντονα χρώματα και τις περιγραφές της πόλης και του λαού της, με τον διαφορετικό πολιτισμό μια εποχή που οι πολιτικές διαταραχές και οι  φυλετικές προκαταλήψεις προσθέτουν ένα στοιχείο ανησυχίας και κινδύνου στην πλοκή της ιστορίας. Μια ιστορία γεμάτη από ανατροπές αφού ο κάθε χαρακτήρας του βιβλίου κουβαλά την δική του προσωπική ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.
Η Γκουέν και ο Λόρενς το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της ιστορίας των οποίων η αγάπη δοκιμάζεται συνεχώς μέσα από κρυμμένα μυστικά, τύψεις, προδοσία, ζήλια με φόντο τις φυτείες τσαγιού και τις προκαταλήψεις της εποχής. Ένα νέο κορίτσι όπως η Γκουέν με έντονη αίσθηση της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης μετά το γάμο της ακολουθεί το σύζυγο της στη νέα της πατρίδα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής και να καταλάβει τον κόσμο που ζει εκεί τόσο τους φίλους και τους συνεργάτες του άντρα της όσο και τους ντόπιους, ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος όσο και κουλτούρα. Οι λευκοί που ζουν εκεί με μόνους στόχους την διασκέδαση και το κέρδος και γεμάτοι περιφρόνηση και καχυποψία για τους ντόπιους που ζουν και δουλεύουν στα σπίτια και τις φυτείες τους. Η έντονη αντίθεση αυτών των ανθρώπων με τα δικά τους προβλήματα διαβίωσης και οι προκαταλήψεις του χρώματος τους σε σύγκριση με τους λευκούς συγκινεί τον αναγνώστη και δίνει μια ξεχωριστή αύρα μυστηρίου στην υπόθεση του βιβλίου.
Η συγγραφέας εστιάζει όλη την ιστορία της γύρω από την Γκουέν , μια γυναίκα με ζωντανό και έντονο χαρακτήρα και προβάλει με την περιγραφή της την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας της σε όλες τις πτυχές της ιστορίας και πως εν γνώσει της και κάποιες φορές άθελα της δίνει τον ρυθμό των αποκαλύψεων, καθώς   η Γκουέν  λίγο αφού έχει φτάσει στη νέα της πατρίδα και για το καλό του γάμου της θα χρειαστεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση που θα επηρεάσει την μετέπειτα ζωή της….

Ένα μυστικό που γεμίζει λύπη, πόνο  και απόγνωση την ηρωίδα , υπόνοιες και υποψίες που την διακατέχουν όσο κυλά η ιστορία και ο καθένας ακόμη και ο σύζυγος της κρατά θαμμένα μυστικά που επηρεάζουν την κοινή τους ζωή, μέχρι την στιγμή που αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων και φέρνει την λύτρωση και τα δάκρυα στα μάτια. Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε , να συγκινηθείτε και να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου