Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Όσα αγαπήσεις θα 'ναι ξένα” της Γεωργίας Κακαλοπούλου

Η Κάτια είναι μία σεφ που μετά από πολλά γεγονότα αποφασίζει να εγκαταλείψει την “άγνωστη” πατρίδα της και να μεταβεί στη Νότια Κορέα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα της γύρισαν την πλάτη τους, οι γονείς χάθηκαν έτσι ξαφνικά, ο φίλος της την εξαπάτησε και την εγκατέλειψε άφραγκη σε ένα μέρος που τίποτα δεν μπορεί να την κάνει να αισθανθεί ασφάλεια.
Η Κάτια παρόλο που δεν γνωρίζει τη γλώσσα θα παλέψει με νύχια και με δόντια να βρει το λιμάνι της και να βάλει σε τάξη τη ζωής της. Οδηγός της σε αυτή της την προσπάθεια θα γίνει η Ζαντί μία αινιγματική μάνατζερ. Η ίδια, εν αγνοία της Κάτιας, θα κανονίσει έναν λευκό γάμο. Μόνο που τίποτα δε φαίνεται τόσο εύκολο. Σε αυτό το νέο σπίτι θα βιώσει συναισθήματα που θα την οδηγήσουν σε καταστάσεις πρωτόγνωρες.
Τι θα βιώσει σε αυτό το αφιλόξενο σπίτι κατά τη διαμονή της και τι θα κερδίσει από αυτό;
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο αρώματα κερασιάς και ένα ειδυλλιακό τοπίο της Άπω Ανατολής που αναμφίβολα κερδίζει τους πάντες. Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα έρχεται να συναρπάσει τους αναγνώστες του και η συγγραφέας Γεωργία Κακαλοπούλου τα καταφέρνει με τον πλέον δικαιωματικό τρόπο. Η αγάπη πρωταγωνιστεί στις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύοντας και σε σημαντικές πινελιές και τη φιλία.
Τελικά, όταν υπάρχει το τέλειο δέσιμο τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε έναν τόσο καταιγιστικό έρωτα. Όλα παραγκωνίζονται για να δώσουν τη θέση τους στον έρωτα. Όλα χάνουν την αξία τους εκτός από τα αληθινά συναισθήματα. Οι διαφορές, οι εκ διαμέτρου αντίθετοι πολιτισμοί και τα ήθη και έθιμα των λαών εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνει μόνο ό,τι ορίζει η καρδιά μας!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου