Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Κριτική Βιβλίου “Το περιδέραιο της Φιορέντσας” του Παύλου Ρεμούνδου

Ένα περιδέραιο γίνεται ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής. Πρόκειται για ένα σπάνιο και πολύτιμο αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας, χρηματικής και συναισθηματικής. Τα μαργαριτάρια του είναι λευκά και μαύρα. Το συγκεκριμένο κόσμημα περνάει από γενιά σε γενιά είτε με τη μορφή κληρονομιάς, είτε δώρου είτε αρπαγής. Το κολιέ αυτό ξεκινά να υφαίνει την ιστορία του από τις δούκισσες της Νάξου, σουλτάνες, βασίλισσες, αυτοκράτειρες μέχρι αυτή η μοναδική διαδρομή επτά αιώνων να καταλήξει σε μία δημοπρασία στη Γενεύη.
Τι είναι αυτό που συνδέει όλες αυτές τις ισχυρές γυναίκες μεταξύ τους; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα για να κατακτήσει έναν άντρα, και αντίστροφα; από ποιανής τον λαιμό θα ξεκινήσει τη διαδρομή του και πού θα καταλήξει;
Μέσα σε αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τόπους, ανθρώπους, χαρακτήρες και ιστορία. Το βιβλίο αυτό μέσα από τη μυθοπλασία αυτού του μοναδικού περιδέραιου θα ξεδιπλωθούν αλήθειες, πραγματικά γεγονότα και θα συνδεθούν όλα αυτά μαζί τους με έναν ιδιαίτερο και αριστοτεχνικό τρόπο γραφής του συγγραφέα, Παύλου Ρεμούνδου.
Πάθη, μίση, έρωτες, κουρσάροι, ασυμβίβαστες, ισχυρές και μοιραίες γυναίκες κατακλύζουν τις σελίδες της ιστορίας δείχνοντάς μας περίτρανα ότι όταν η φαντασία συναντά την πραγματικότητα μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά μόνο και εφόσον ένας δημιουργός μπορεί να κρατήσει το μέτρο και το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Αυτό ακριβώς συμβαίνει διαβάζοντας το συγκεκριμένο ανάγνωσμα.
Αναμφίβολα, κάθε αναγνώστης θα ερωτευτεί τη γραφή του Παύλου Ρεμούνδου και θα γίνει ακόλουθός του. Ο λόγος του άλλοτε λυρικός και άλλοτε μυστηριακός μα πάντοτε μεστός και άμεσος κερδίζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες! Άλλωστε, σε ποιον δεν αρέσει ένα κομψοτέχνημα που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, άρα σε αποκόμιση γνώσεων μέσα από έναν καμβά γεμάτο συναισθήματα! Διαβάστε το και θα γεμίσετε εμπειρίες και γνώσεις! Διαβάστε το και θα συναντήσετε μία πένα ανεκτίμητης αξίας! Διαβάστε το και θα βυθιστείτε σε έναν ωκεανό επτά αιώνων, πολλών γεγονότων και διαδρομών!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου