Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Κλεμμένες λιακάδες” της Μαρίας Παναγοπούλου


Η Αέλια σε μία δύσκολη καμπή της ζωής της θα θελήσει να ανακαλύψει τις ρίζες της. Αυτό την ωθεί να εγκαταλείψει το Γουίνιπεγκ του Καναδά και να μεταβεί στην Κεφαλλονιά.
Η Νεκταρία περνά δύσκολα παιδικά χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτό θα την οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια και δύσβατα.
Μία επιστολή που θα λάβουν και οι δύο γυναίκες θα τις παρασύρει στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς αναζητώντας την αλήθεια του παρελθόντος και τη λύτρωση που ζητάνε. Μόνο που είναι μία καλοστημένη παγίδα.
Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητες οι δύο γυναίκες; Ποιος ζητά εκδίκηση και γιατί; Τι ωθεί αυτόν τον άνθρωπο σε τέτοιες πράξεις; Τι σημαίνει αληθινή αγάπη; Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας ερωτευμένος για το έτερόν του ήμισυ;
Η συγγραφέας Μαρία Παναγοπούλου μας προσφέρει ένα ταξίδι στον χωροχρόνο γεμάτο λάθη, μυστικά, πάθη, έρωτα και μίση. Βιώνουμε και εμείς μέσα από τους ήρωες της ιστορίας όλα τους τα συναισθήματα θετικά και αρνητικά. Άλλοτε συμπονούμε και άλλοτε λυπόμαστε. Άλλοτε εξοργιζόμαστε και άλλοτε κατανοούμε.
Η δημιουργός καταφέρνει μέσω του βιβλίου της να μας κάνει μία καταβύθιση στις ψυχές των χαρακτήρων. Μία πληθώρα συναισθημάτων ξεχύνεται σαν τη λάβα του ηφαιστείου προκαλώντας στο διάβα τους πληγές.
Ο λόγος της μεστός και παραστατικός ζωντανεύει και οικειοποιηθεί σχεδόν όλους τους ήρωες. Το ενδιαφέρον είναι διάχυτο σε κάθε σελίδα του βιβλίου και όσο η πλοκή βαθαίνει τόσο η αγωνία κορυφώνεται.
Αν αναζητάτε ένα ψυχολογικό θρίλερ τότε αξίζει να σταματήσετε σε αυτό το πόνημα και να το διαβάσετε!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου