Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΚΑΛΛΙΟΠΗ- Η δούλη των Αθηνών" Cindy Stockler

ΚΑΛΛΙΟΠΗ- Η δούλη των Αθηνών
Cindy Stockler
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Σελ: 512 
Τιμή: 15,90
1η κυκλοφορία: Οκτώβριος 2019
ISBN: 978-960-643-017-6
1η έκδοση 5.000 αντίτυπα
Κωδικός είδους: ΩΚ 292

Μέσα από ένα ευχάριστο μυθιστόρημα, παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα και στα περίχωρά της, την εποχή του Περικλή και του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Η Καλλιόπη μια νεαρή Αθηναία έφηβη, παντρεύεται αδιαμαρτύρητα τον νέο που επιλέγουν γι᾽ αυτήν οι γονείς της, και πηγαίνει να ζήσει μαζί του στο μεγάλο του κτήμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Η ζωή στην ύπαιθρο είναι ευχάριστη, και οι επισκέψεις στο Άστυ ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, ειδικά τις ημέρες των μεγάλων εορτών και των συνελεύσεων της Εκκλησίας του Δήμου… Όμως την ηρεμία της πόλης ταράζουν κάθε τόσο οι εισβολές των Περσών, και η αντιπαλότητα των Αθηναίων με τους Σπαρτιάτες…


Η Σίντυ Στόκλερ γεννήθηκε στο Σάο Πάολο, αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Σάο Πάολο και εργάζεται ως δικηγόρος ενώ παράλληλα ασχολείται και με την συγγραφή εδώ και πολλά χρόνια. Έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχει κάνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η αρχική ιδέα για την συγγραφή της Καλλιόπης, ξεκίνησε από την εποχή που ήταν ακόμη φοιτήτρια και μελέτησε το αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό δίκαιο, ενώ η πρώτη της επίσκεψη στην πόλη των Αθηνών, την γοήτευσε και παγίωσε μέσα της την επιθυμία να γράψει ένα μυθιστόρημα για την σπουδαία αυτή πόλη και τους ανθρώπους της την εποχή της μεγάλης της ακμής, του 4ου π.Χ. αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου