Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Αιχμάλωτη του πόθου μου” της Johanna Lindsey

Το δεύτερο βιβλίο της, εκδομένο στα ελληνικά, που δεν αφορά την οικογένεια Μάλορι. Το πρώτο της είναι “Όταν το πάθος κυριαρχεί”.
Η Ροβίνα Μπελέμ αναγκάζεται να παντρευτεί κάποιον, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν ο παππούς της. Ο εξαναγκσαμός έρχεται από τον ετεροθαλή της αδερφό, Γκίλμπερτ Ντιάμπρε, ο οποίος το μόνο που επιθυμεί είναι να αποκτήσει φέουδα και φυσικά την αδερφή του, Ροβίνα, στο κρεβάτι του ως ερωμένη του. Όταν όμως το σχέδιό του αποτυγχάνει και ο σύζυγος της Ροβίνα πέφτει νεκρός πριν πραγματοποιήσει την ερωτική του πράξη μαζί της, ο αδερφός της πιάνει έναν επικίνδυνο άντρα αιχμάλωτο για να καταφέρει η ίδια να αποκτήσει έναν απόγονο και να σφετεριστεί ο ίδιος τα φέουδα του εκλιπόντος συζύγου της. Τι γίνεται όμως όταν ο αιχμάλωτος άντρας δεν είναι άλλος από τον Γουόρικ ντε Σαβίλ;
Μόλις ελευθερωθεί από τα δεσμά των χειροπέδων και ανακτύσσει τις δυνάμεις του θα επιστρέψει για εκδίκηση. Μόνο που ο στόχος του θα είναι η αθώα Ροβίνα και όχι ο άκαρδος και σκληρός ετεροθαλής της αδερφός.
Από τα λίγα βιβλία της συγγραφέως που τοποθετείται αρκετά και στο ιστορικό κομμάτι της ιστορίας και δεν μένει μόνο στην ιστορία του ρομαντισμού. Άλλωστε η ιστορία διαδραματίζεται σε μία αρκετά παλιά εποχή και συγκεκριμένα στην Αγγλία του 1152. Ο τρόπος που αποκτούσε τότε κάποιος φήμη και δικαιώματα ήταν μόνο αν στην κατοχή του είχε πολλά φέουδα και ήταν αδίστακτος σκοτώνοντας και κηρύσσοντας τον πόλεμο σε πολλούς.
Βέβαια παρά την ωμότητα εκείνης της εποχής δεν λείπει η αγάπη και το συναίσθημα. Όπως και σε κάθε άλλο βιβλίο της εννοείται! Αν σας αρέσουν βιβλία ρομαντικά με αρκετά ιστορικά στοιχεία τότε είναι το βιβλίο που πρέπει και οφείλετε να διαβάσετε!





Διαμάντη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου