Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ψυχική μπουγάδα” της Κατερίνας Τσεμπερλίδου


Διαβάζοντας τον τίτλο αναρωτήθηκα τι θα συναντήσω αλλά και με ιντρίγκαρε θα έλεγα! “Μου έκλεισε το μάτι” και με προσκάλεσε να το διαβάσω.
Ξεκινώντας την ανάγνωση θα γνωρίσω καλύτερα τη συγγραφέα, την καθημερινότητά της, τον εργασιακό της χώρο, τις διακρίσεις της και τον τρόπο σκέψης της. Και η αλήθεια είναι πως όλα αυτά με γοήτευσαν.
Όσο γυρνούσαν οι σελίδες, με έντονο ενδιαφέρον και πολλή σκέψη, είναι η αλήθεια, τόσο έβρισκα κομμάτια του εαυτού μου μέσα. Μπορεί να μην πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης του χαρακτήρα μας, της ζωής μας, του περιβάλλοντός μας και των προτεραιοτήτων μας.
Οι ιδέες της μπουγάδας απλώνονται σε διάφορους τομείς, όπως στη δουλειά, στα οικονομικά, στις σχέσεις, στον ίδιο τον εαυτό, στο χρόνο και φυσικά στο χώρο,
Η ψυχική μπουγάδα ξεκινάει από τον ίδιο μας τον εαυτό και τα συναισθήματά μας για να διευρυνθεί και στα υπόλοιπα πεδία μας. Γιατί τι μπορεί να μας προσφέρει ένα άψυχο και υλικό πράγμα που πιάνει απλά έναν επιπλέον χώρο; Το λάθος μας άλλωστε είναι το δέσιμο με πράγματα που δεν μας χρειάζονται, από ένα αντικείμενο μέχρι έναν άνθρωπο που μας φθείρει και δεν ταιριάζει με την αισθητική μας. Αν ψάχνετε λοιπόν ένα βιβλίο που θας αλλάξει τον τρόπο σκέψης το βρήκατε, γιατί σε όλους μας χρειάζεται μία ψυχική μπουγάδα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου