Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Αυτό που δεν γνωρίζω Ακόμα” της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Το βιβλίο αποτελείται από είκοσι διηγήματα με επίκεντρο τα συναισθήματα κάθε ήρωα. Άλλοτε ήρεμο και άλλοτε ταραχώδες, κάθε ιστορία έχει και κάτι να προσφέρει στον αναγνώστη.
Από τα αγαπημένα μου είναι “Το ναυάγιο”, “Αυτό που δεν το ξέρω ακόμα”, “Ένα βαζάκι μερέντα” και “Η χρονιά του ψαλιδιού”. Μπορεί κάποιοι να πουν πως τα θέματα που θίγει η συγγραφέας είναι επιφανειακά, Εγώ θα πω πως μόνο επιφανειακά δεν είναι. Όλα έχουν έναν εσωτερικό κόσμο να αναλύσουν, από ανθρώπους που στερήθηκαν το χάδι, τη ζεστασιά, την αγάπη, την αγκαλιά και κάθε καλό συναίσθημα που υπάρχει. Ενώ, ένοιωσαν ντροπή, απογοήτευση, λογοκρισία, μίσος, ζήλια, χωρίς αξία και χωρίς στηρίγματα και βίωσαν υπερβολική βία σε όλες της τις εκφάνσεις. Τι μπορεί να σου κάνει η ζωή και που μπορεί να σε οδηγήσει;
Αν θέλετε να μάθετε τότε πρέπει να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο. Ίσως μέσα σε αυτές τις ιστορίες βρείτε κάτι από τον εαυτό σας. Κάποτε όλοι μας αισθανθήκαμε πως είναι να αγαπάς ή πως να αναζητάς την αγάπη και μια αγκαλιά. Αρκετές ιστορίες με έκαναν να συγκινηθώ και να δακρύσω. Ακόμα και να πω ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ! Και οι είκοσι ιστορίες είναι ιστορίες με διδαχές και μία εμβάθυνση του εσωτερικού κόσμου των ηρώων! Μόνο και μόνο για όλα αυτά που μου έβγαλε το βιβλίο κατά την ανάγνωσή του αξίζει να διαβαστεί!






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου