Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο καρκινοδράκος” του Χρήστου Σίνη

Το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε για έναν και μόνο σκοπό. Ή για να ακριβολογώ για δύο! Ο πρώτος είναι για να μας δώσει μία άλλη διάσταση του ψυχισμού των γονέων που βρίσκονται στη θέση της Ατλαντοικογένειας, η οποία θα χάσει το παιδί της από τον παιδικό καρκίνο ή αλλιώς καρκινοδράκο. Ο δεύτερος είναι η διάθεση χρημάτων από τις πωλήσεις του βιβλίου στο σύλλογο “Φλόγα”.
Μπορεί να μην έχει το γνωστό happy end αλλά ο λόγος που γράφτηκε αυτό το βιβλίο είναι σημαντικός. Για να γνωρίσουμε μέσα από το παραμύθι τη δράση του συλλόγου, που με συλλογική προσπάθεια μπορεί να καταφέρει να σκοτώσει τους δράκους των παραμυθιών.
Η εικονογράφηση είναι από τις πιο όμορφες που έχω δει σε βιβλία αυτού του είδους. Οι αναπαραστάσεις ζωντανές, φωτεινές και πολύχρωμες όπως τα αστέρια του ουρανού που σηκώνει ο Άτλαντας. Η αγάπη, η προσπάθεια, η δύναμη ψυχής, η τρυφερότητα και η ελπίδα είναι τα κύρια συστατικά που συνθέτουν την ιστορία αυτή. Πιστεύω πως είναι ένα άξιο πόνημα, που θα πρέπει να διαβάσουμε εμείς οι μεγάλοι και να μεταφέρουμε τα μηνύματα όπως πρέπει στα παιδιά μας.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου