Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο μικρός Σταυραετός” της Δόξας Κωτσαλίδου

Θαρρώ πως όλοι μας γνωρίζουμε για τους χαρταετούς. Σε αυτό το παραμύθι θα γνωρίσουμε για τον Σταυραετό. Πρόκειται για έναν αλλιώτικο χαρταετό που κάνει το σύμβολο του σταυρού. Αυτός άλλωστε έχει 4 πλευρές και όχι έξι όπως οι γνωστοί και πολύχρωμοι. Βέβαια δεν είναι το μόνο που τον κάνει διαφορετικό. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι το χαμόγελό του! Ακόμα και η ευγένειά του είναι περισσή μαζί με το κατακόκκινο χρώμα του.
Ο συνδυασμός όλων αυτών κάνει τους άλλους χαρταετούς να τον χλευάζουν και να τον υποτιμάνε. Αλήθεια γιατί το ζηλεύουν; Γιατί συνέχεια τον λερώνουν; Γιατί θέλουν να του κάνουν κακό; Θα καταφέρει να πετάξει αφού δεν έχει σπάγγο; Θα αποκτήσει φίλους; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία θα αποκαλυφθούν κατά την ανάγνωση του βιβλίου.
Αν λοιπόν, θέλετε να ανακαλύψετε όλα αυτά τα γιατί και τα ερωτήματα τότε ανοίξτε το βιβλίο και μπείτε στον κόσμο του μικρού Σταυραετού. Είμαι σίγουρη ότι θα σας μαγέψει και θα σας συναρπάσει. Θα μάθετε ακόμα και τι συμβολίζει ο αριθμός σαράντα. Το παραμύθι έχει διπλό νόημα. Από τη μία έχουμε την αξία της διαφορετικότητας, της φιλίας, της αποδοχής και της αγάπης. Και από την άλλη έχουμε τη πίστη, το χριστιανικό στοιχείο, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τη δοκιμασία, την ελευθερία, την επιμονή και την υπομονή, την ταπείνωση για να επέλθει η κάθαρση. Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την ιστορία είναι που την κάνουν ξεχωριστή και μοναδική. Ένα τέλειο δώρο για τα παιδιά κάθε ηλικίας!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου