Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο λευκός αξιωματικός” Κυριάκος Αθανασιάδης

Μα τι τίτλος είναι αυτός; Αλήθεια ποιος είναι ο λευκός αξιωμάτικος; Κάτι μου θυμίζει! Και ναι! Θυμίζει κάτι από σκάκι!
Ήρωες τρεις. Ο Μεφίστο, ο γάτος και ένας ψευδός εξωγήινος, ο Πασχάλης, που νομίζει ότι έχει χιούμορ αλλά δυστυχώς πλανάται πλάνην οικτρά και η Ισαβέλλα, η καλύτερή του φίλη.
Κάποια στιγμή ο Πασχάλης, μα τι όνομα είναι αυτό;, θα έρθει σε επαφή με έναν περίεργο γάτο. Τι το περίεργο έχει; Μα φυσικά πως μιλάει... και σαν να μην έφτανε αυτό ψευδίζει και από πάνω.
Και κάπου εκεί ξεκινάει η περιπέτεια για αυτή την τριάδα. Φαντάζεστε έναν γάτο που να μην τρώει ψάρι, να πίνει και να είναι ειρωνικός; Τι; Λίγο; Μάλλον κάνετε λάθος! Φανταστείτε το σε πολλαπλάσιο και πολλαπλασιάστε και αυτό.
Αλήθεια γιατί ο Μεφίστο κρύβεται; Ποιος ή καλύτερα ποιοι τον κυνηγάνε; Γιατί τον κυνηγάνε; Πως βρέθηκε στον πλανήτη Γη; Γιατί απειλείται η Γη με αφανισμό; Θα καταφέρουν οι τρεις μαζί, κάτι σαν τους τρεις σωματοφύλακες να σώσουν τη Γη αλλά πρωτίστως τους εαυτούς τους;
Μία τρελή ιστορία, η οποία μάλλον δεν τελειώνει εδώ, γιατί το ευρηματικό μυαλό του συγγραφέα έχει να μας δώσει πολλές και αστείες περιπέτειες με αυτούς τους χαρακτήρες. Και δικαίως! Αν το άφηνε θα το απαιτούσαν επίμονα οι αναγνώστες! Τρομερά έξυπνη η ιστορία, με ιδιαίτερη ευφυΐα, σαρκασμό και χιούμορ έρχεται να συναρπάσει κάθε ηλικιακό αναγνωστικό κοινό! Ας γίνουμε και οι μεγάλοι παιδιά και ας βρεθούμε σε έναν λαβύρινθο σκοτεινό, περιέργο, απροσδόκητο και αναπάντεχο με σύμμαχο και οδηγό το γέλιο και την περιπέτεια. Περιμένω εναγωνίως το επόμενο βιβλίο της σειράς για να “δραπετεύσω” και εγώ στον τρελό κόσμο που θέλησε ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης να μας μυήσει!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου