Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Αέναη μάχη” της Άννας Σπανογιώργου

Η κατηγορία των βιβλίων φαντασίας για εμένα είναι από τις πλέον αγαπημένες. Άλλωστε υπάρχει πολύ υλικό για να γράψει ο καθένας χωρίς να κουραστεί ο αναγνώστης και να βρει ένα βιβλίο μία από τα ίδια και κοινότυπο όπως πολλά. Εδώ συναντάμε την Κάτια, μία νεαρή γυναίκα, η οποία χάνει τη μητέρα της σε μικρή ηλικία και η γιαγιά της τη μεγαλώνει με στοργή και πειθαρχία. Η Κάτια, είναι ένας κλειστός χαρακτήρας που αυτό την έχει κάνει να μη δημιουργεί παρέες και φιλίες.
Ξαφνικά στη ζωή της θα μπει ο Άρης, ένας άντρας αινιγματικός, ερωτεύσιμος, κλειστός που όμως όταν χαμογελάει αλλάζει όλη του η όψη. Και κάπως έτσι θα αλλάξει η ζωή της. Όπως λένε “Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον” και το ίδιο ισχύει και για την Κάτια.
Η μάχη μεταξύ του “καλού” και του “κακού” θα αναζωοπυρωθεί δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές πολλές και διάφορες.
Προδοσίες, μίση, έρωτες, πάθη, αλήθειες και ίντριγκες συνθέτουν το παζλ αυτού του βιβλίου. Η αγωνία πολλές φορές κορυφώνεται με εξαιρετική μαεστρία και σε αφήνει στο τέλος εξαπίνης να αποζητάς τη συνέχεια της ιστορίας, η οποία ελπίζω και εύχομαι να μην καθυστερήσει να εκδοθεί. Πάντως από το πρώτο βιβλίο διαφαίνεται ξεκάθαρα πως πρόκειται για μία αξιόλογη και ενδιαφέρουσα τριλογία που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει τους αναγνώστες με τους έρωτες, τα πάθη, τις ανατροπές και τον πόλεμο μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. Αν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας, τότε διαβάστε το και σας εγγυώμαι ότι θα μαγευτείτε!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου