Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

"Στοκχόλμη" Jens Lapidus

Jens Lapidus
Στοκχόλμη
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-618-03-0855-6
Ημερομηνία έκδοσης: 03/04/2017


ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΙΑΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 20 ΓΛΩΣΣΕΣ

Ένα παράξενο ζευγάρι νέων ανθρώπων: ο αποφυλακισμένος πρώην γκάνγκστερ Τέντι Μάκσουμιτς και η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος της Έμελι Γιάνσον μπλέκονται σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να σβήσουν το παρελθόν τους και να εγκαταλείψουν τον παλιό τους εαυτό.

Όλα ξεκινούν όταν ένας σεκιουριτάς καταφθάνει σε ένα σπίτι σ’ ένα από τα νησιά στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ύστερα από την ενεργοποίηση του συναγερμού. Αυτό που βρίσκει μπροστά του όμως δεν είναι μια συνηθισμένη διάρρηξη, αλλά ένα πτώμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος νεαρός βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος, και συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τον φόνο. Η Έμελι αναλαμβάνει κρυφά την υπεράσπισή του, παρά την αποδοκιμασία του εργοδότη της. Ποιο είναι όμως το θύμα του φόνου; Και γιατί όλα τα ίχνη οδηγούν στον Ματς Εμάνουελσον, τον άνδρα που είχε κάποτε απαγάγει ο Τέντι; Καθώς η Έμελι αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ο Τέντι υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, ενώ την ίδια ώρα ο ανιψιός του, ο Νίκολα, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε κι εκείνος. Σύντομα, οι τρεις τους είναι μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα έχει φρικτές συνέπειες για όλους…

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ρυθμός στακάτος, ασθματικός, στιλάτη επιτάχυνση της ρέουσας πλοκής με γλώσσα δουλεμένη και ωμή. Ο Lapidus μάς προσφέρει ένα μυστήριο που δεν μπορούμε να αφήσουμε από τα χέρια μας.
Politiken

Μετά την τριλογία Στοκχόλμη νουάρ, ο Lapidus είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η νέα του σειρά με πρωταγωνιστές την Έμελι και τον Τέντι είναι απολαυστικότατη. Ένα έργο κοινωνικού ρεαλισμού υψηλής ποιότητας.
Litteratursiden

[Το Στοκχόλμη] είναι έντονο, υπερρεαλιστικό, γραμμένο από έναν κορυφαίο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, που αυτή τη φορά καταφέρνει να παντρέψει εξαιρετικά φόρμα και περιεχόμενο.
Dagbladet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου