Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Λέμον Πάι” της Κωνσταντίνας Μόσχου

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς. Ο Στάθης θα γνωρίσει την πελάτισσά του Φιλίππα Κοροβέση. Η υπόθεση που θα καλεστεί να εξιχνιάσει αφορά άμεσα μία παλιά του υπόθεση, η οποία δεν προχώρησε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Η συνεργασία του με την αστυνομία θα είναι αμφίδρομη και τα κομμάτια του παζλ σιγά – σιγά μπαίνουν στη θέση τους.
Η έρευνα με τις δολοφονίες, μία παράλληλη ιστορία, θα δημιουργεί συνεχώς νέα μονοπάτια και σταυροδρόμια. Ποιος κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες αυτών των φαινομενικά άσχετων προσώπων; Υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο υποθέσεων ή οτιδήποτε νέο προκύπτει είναι άσχετο μεταξύ τους; Ποια είναι αυτή η όμορφη και γοητευτική Φιλίππα; Θα καταφέρει να πάρει τη θέση της συμβίας του Τζέσυ; Τι συναισθήματα κρύβει για τη Τζέσυ; Ποια είναι η Λεμονιά; Τελικά, ο Στάθης θα σταθεί άξιος των περιστάσεων και των περγαμηνών του και θα εξιχνιάσει τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από αυτές τις υποθέσεις; Ποιος επιθυμεί διακαώς να τον εξαφανίσει; Ποιοι είναι αυτοί που του επιτέθηκαν; Οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου; Τι σχέση έχει ο τίτλος με την ιστορία;
Η ιστορία είναι κυρίως σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, με αφηγητή τον ίδιο τον Στάθη. Τα κυκλώματα που εμφανίζονται στην ιστορία μας μαρτυρούν το κατά πόσο η κοινωνία επηρέαζεται από αυτά. Παράνομο εμπόριο, εμπόριο σαρκός, ναρκωτικών και πολλά άλλα εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ευανάγνωστο, ξεκούραστο, δροσερό όπως ο τίτλος του, χιουμοριστικό και διαβάζεται απνευστί! Ανήκει στην κατηγορία των ελαφριών αστυνομικών βιβλίων, χωρίς ιδιαίτερη βία και σκληρές σκηνές. Για όσους ξεκινούν σε αυτά τα μονοπάτια αναμφίβολα είναι για αυτούς! Από την άλλη, για τους φαν του είδους μπορεί να τους φανεί λίγο ελαφρύ αλλά η ιστορία και η δομή του θεωρώ ότι θα τους προσελκύσει και θα τους εκπλήξει!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου