Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Το άρωμα της μανόλιας - Τάνια Θεοδοσίου


http://www.greekbooks.gr/books/logotehnia/to-aroma-tis-manolias.product#productdescription


Συγγραφέας: Τάνια Θεοδοσίου

Κατηγορία:  Λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2011
Αριθμός σελίδων: 524

ISBN: 978-960-398-235-7
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Μόλις έκλεισα το βιβλίο, η φράση που είπα: "Τι μοναδικό και υπέροχο βιβλίο!!!!!"

Συνδυάζει αστυνομική, ρομαντική και δραματική λογοτεχνία αλλά με μια τόσο λεπτή ισορροπία που δεν αντέχεις να αφήσεις δευτερόλεπτο το βιβλίο από τα χέρια σου!
Μπαίνεις στον κόσμο της κεντρικής ηρωίδας, Φαίδρα, που η αθώα παιδική ηλικία της σταμάτησε τόσο απότομα όταν έχασε το πιο αγαπημένο της πρόσωπο.

Αλλά, η απώλεια, την ακολούθησε σε κάθε βήμα της τα επόμενα χρόνια, σα φάντασμα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ολομόναχη, αποφάσισε να επιστρέψει εκεί στο ίδιο μέρος που έχασε τη παιδική της ηλικία, εκεί που έχασε ένα μέρος της ψυχή της.

Το αποφάσισε ξαφνικά; Το είχε προγραμματίσει; Γιατί όμως να επιστρέψει εκεί που ο πόνος θα είναι ασταμάτητος, σα ανοιχτή πληγή που δεν μπορεί να επουλωθεί τόσα χρόνια...

Η επιστροφή της δε φέρνει μόνο πόνο, αλλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ειλικρινή, μοναδικού με πάθος έρωτα που όσοι δεν έχουν ζήσει, εύχονται να ζήσουν έστω και για λίγο στη ζωή τους.

Είναι ένα από πιο συναρπαστικά βιβλία που σε καθηλώνουν, με ανατροπές, με πολύ δυνατή πλοκή που σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με τον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία της Φαίδρας.

Οι περιγραφές μοναδικές, η γραφή της Κας Θεοδοσίου ρέει σα το γάργαρο νερό και σχηματίζονται οι εικόνες μπροστά στα μάτια σου.
Αν χρειαζόταν να βάλω βαθμολογία με άριστα το δέκα, θα έβαζα είκοσι και πάλι λίγο μου φαίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου