Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το πνεύμα του λιονταριού” Αλεξάνδρα Κλιάφα


Μία όμορφη ιστορία για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους μεγαλύτερους. Η μικρή Αλμάρ ζει σε μια φυλή κατά την εποχή των παγετώνων, μία εποχή δύσκολη, η οποία ενέχει πολλούς κινδύνους. Βέβαια εκτός από τους εξωτερικούς κινδύνους υπάρχουν και οι ενδοφυλετικοί, όπου τα αγόρια κοιτάζουν μειονεκτικά τη μικρή Αλμάρ.
Προσπαθεί η μικρή ηρωίδα μας να επιβληθεί στο κόσμο των αντρών αφου διακατέχεται από ένα πνεύμα ανήσυχο και θαρραλέο, το πνεύμα του λιονταριού.
Μέσα από πολλά θα βρει το θάρρος και θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε πολλές δυσκολίες. Θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυνηγός της φυλής της, η οποία θα διδαχθεί από τον Κίμο, έναν από τους καλύτερους κυνηγούς τους.
Η μικρή Αλμάρ θα κληθεί αυτοβούλως να σώσει τους νέους κυνηγούς από τους Άλλους, μία φυλή με πρωτόγονους τρόπους. Ευτυχώς η μητέρα της Σιλό, η σαμάνος της φυλής, την έχει διδάξει τα μυστικά των θεραπευτικών βοτάνων αλλά και του τρόπου χρήσης τους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα την κάνουν τολμηρή, ευφάνταστη και πρόθυμη να πολεμήσει θέτοντας ακόμα και την ίδια τη ζωή σε κίνδυνο.
Το βιβλίο μας δείχνει τη σπουδαιότητα του να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε διάφορα πράγματα στη ζωή μας και να εμμένουν στους στόχους μας. Όλες οι γνώσεις κάνουν καλό και μας δίνουν ένα άριστο αποτέλεσμα στα εφόδια της ζωής. Ακόμα πρέπει να σκεφτόμαστε με θάρρος και πυγμή και να μη γινόμαστε υποχείρια των άλλων ανθρώπων αλλά κύριοι του εαυτού μας. Τέλος, οφείλουμε να αποδεχόμαστε τον συνάνθρωπό μας έτσι όπως είναι χωρίς μίση και έχθρες. Το ό,τι κάποιος είναι διαφορετικός από εμάς δε σημαίνει ότι είναι κατώτερός μας.
Ένα βιβλίο γρήγορο, το οποίο διαβάζεται απνευστί και σε ταξιδεύει σε αρχαίγονους πολιτισμούς, σε διδάσκει και μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία των εφοδίων, της αγάπης αλλά και της αποδοχής.






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου