Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Στεφάνι από ασπάλαθο” Σόφη Θεοδωρίδου


Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου η Κασσιανή, η οποία θα μεγαλώσει σε ένα αυταρχικό σπίτι. Ένας πατέρας “μισογύνης”, ο οποίος κρύβεται πίσω από την ταμπέλα του χριστιανού και ενάρετου ανθρώπου. Ένα αθώο φιλί και αγκάλιασμα θα γίνει η αιτία να ξεκινήσει ο γολγοθάς της. Μία βίαια συμπεριφορά του πατέρα της θα την αναγκάσει όντας ανήλικη να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να παντρευτεί έναν νεαρό, ο οποίος αλλιώς της τα έλεγε πριν και άλλα πράγματα της “φορτώνει”.
Η ζωή της σκληρή, θα παντρευτεί έναν άνθρωπο για τον οποίο τρέφει όμορφα συναισθήματα που δυστυχώς θα γίνουν παρανάλωμα μέσα στις “υποχρεώσεις” της και στις επιβολές τόσο του άντρα της όσο και της πεθεράς της.
Άραγε πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόσο πόνο να βιώσει; Όσα θα ζήσει θα μας θυμίσει το στεφάνι από ασπάλαθο, που είχε φορέσει κάποτε και ο Χριστός.
Θα καταφέρει η Κασσιανή να βρει τη λύτρωση ή τα χρόνια και ο εμφύλιος πόλεμος θα είναι πιο δυνατά και θα την καταβάλλουν;
Αγάπη και πόνος, έρωτας και απόρριψη, πλούτος και φτώχια, αξίες και πόλεμος... γρήγορες εναλλαγές συναισθημάτων και ωραία σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Χαρακτηριστικά που δεν λείπουν ποτέ από τα βιβλία της κας. Θεοδωρίδου!






Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου