Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το κάστρο” του Βαγγέλη Γιαννίση

Το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση είναι γεγονός. “Το κάστρο” μπορεί να αντέξει; Το εξώφυλλο σε προϊδεάζει για μία νέα συναρπαστική περιπέτεια του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη.
Αν το πρώτο του βιβλίου ήταν εξαιρετικό αυτό αγγίζει άνετα την τελειότητα. Όλοι οι χαρακτήρες είναι σκιαγραφημένοι με πολλή προσοχή.
Ο επιθεωρητής έρχεται να ταράξει τα νερά με διάφορες ιστορίες που προσπαθεί να εξιχνιάσει. Αυτοκτονίες, φόνοι, διαφθορά συνθέτουν και αυτό το βιβλίο και προσπαθούμε να βρούμε τι ενώνει όλες αυτές τις φαινομενικά διαφορετικές αστυνομικές υποθέσεις. Και μέσα σε όλο αυτό βλέπουμε τον Άντερς να προσπαθεί να αντέξει την ανατροπή στην προσωπική του ζωή.
Όλη η υπόθεση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εντυπωσιακή και καθηλωτική αστυνομική ταινία με έντονο το στοιχείο του σασπένς καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Ακόμα και στο τέλος υπάρχει η εγρήγορση και η αγωνία του τι θα επακολουθήσει.
Συγκλονιστικό, συναρπαστικό, καθηλωτικό, ανθρώπινο, γκαγκστερικό και πολυδιάστατο. Οι περιγραφές στην πόλη Έρεμπρο της Σουηδίας σε ταξιδεύουν και σε μαγεύουν, όπως ακριβώς και η γραφή του συγγραφέα. Με εξέπληξε με τη σκιαγράφηση που έκανε στον χαρακτήρα του Καραγκιόζη και φυσικά δεν λείπουν στοιχεία ελληνικά, όπως το πάθος που έχουν πολλοί Έλληνες με το κομπολόι τους, αλλά και αναπολήσεις από τη χώρα μας. 


Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου