Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Γιαγιά, σ’ αγαπώ!” της Μάρως Θεοδωράκη

Η γιαγιά και ο παππούς είναι το σύμβολο απόλυτης αγάπης των παιδιών. Το συγκεκριμένο βιβλίο μας δείχνει την αμφίδρομη σχέση μεταξύ της εγγονής και της γιαγιάς. Η μικρή σουσουράδα, όπως χαϊδευτικά αποκαλεί την εγγονή της η γιαγιά Μαρία χαίρεται να πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς της ή να πηγαίνει αυτή στο δικό τους. Πρόκειται για μία σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Οι αγκαλιές της, τα φαγητά της, το άρωμά της, το χαμόγελό της και η καλοσύνη της θα χτίσουν στη ψυχή της εγγονής της όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν έναν σωστό άνθρωπο στην κοινωνία. Άλλωστε, η αγάπη όταν δίνεται απλόχερα γίνεται το καράβι πλεύσης θετικών συναισθημάτων.
Τι θα γίνει όταν η γιαγιά Μαρία αρρωστήσει; Πως θα το πάρει η μικρή της σουσουράδα; Η άνοια είναι μία νόσος που μαστίζει αρκετούς ανθρώπους και κυρίως ηλικιωμένους. Τώρα η οικογένεια της άρρωστης γιαγιάς πρέπει να κάνει υπομονή και να τη φροντίζει για το καλό της. Ακόμα και όταν θυμώνουμε ή βαριόμαστε τις ίδιες εξηγήσεις οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και να δείχνουμε κατανόηση για αυτό το “ιερό” σύμβολο της οικογένειάς μας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο διδάσκει στα παιδιά την έννοια της αγάπης, της δύναμής της, της υπομονής και της αξίας της οικογένειας. Ο σεβασμός, η αγάπη, η κατανόηση και η στοργή είναι τα σημαντικότερα συναισθήματα που ξεδιπλώνονται στην ιστορία του παιδικού αυτού βιβλίου! Είναι ο απόλυτος ύμνος για την οικογένεια και τους ηλικιωμένους ανθρώπους! Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι για να καταφέρει ένα παιδικό βιβλίο να αγαπηθεί από τους μικρούς μας αναγνώστες θα πρέπει εκτός της ιστορίας η εικονογράφησή του να είναι ζωντανή και να συνάδει με το κείμενο. Πράγμα το οποίο συναντάμε εδώ. Ένας άρτιος συνδυασμός εικόνων και κειμένου, ο οποίος θα συγκινήσει κάθε παιδί και όχι μόνο!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου