Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κριτική Βιβλίου “L.A.V. Θέραπι” της Θάλειας Κουνούνη

Τι να πω για αυτό το βιβλίο; Απολαυστικό μέχρι τελικής πτώσης! Άκρως χιουμοριστικό μέχρι δακρύων! Η επτάδα επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ και υπόσχεται σε όλους άφθονο γέλιο, συγκίνηση, τρελές καταστάσεις και μία ομάδα που “πετάει” με ατάκες πετυχημένες και ευφάνταστες!
Η Θάλεια Κουνούνη μας προσφέρει ένα από τα καλύτερα βιβλία της με έντονο σκεπτικισμό και ανατροπές!
Η Αννίτα παραμένει έγκυος με τις συναισθηματικές της μεταπτώσεις, με τη ζήλια της, την τρέλα της, την “αγριάδα” της αλλά πάνω απ’ όλα με τις ευαισθησίες της και την παιδικότητά της. Περιμένει εναγωνίως μία κίνηση από τον αγαπημένο της που την βάζει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Άραγε θα έρθει η πολυπόθητη πρόταση γάμου;
Ο Τρικούπης είναι ο δικηγόρος και αγαπημένος της Αννίτας. Ο ίδιος παντρεμένος με την Ανίτα, με ένα ν, εξαιτίας των απεργιών δε θα μπορέσει να βγάλει το διαζύγιο μαζί της για να παντρευτεί την Αννίτα, με δύο ν. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τα πάντα για την Μαρίκα αλλά λόγω του επαγγέλματός του έχει μάθει να είναι στρείδι.
Η θεία Μαρίκα απολαυστική για ακόμα μία φορά! Οι ατάκες της πετυχημένες! Θα μάθουμε επιτέλους την ηλικία της; Θα γνωρίσουμε τον λόγο που συμπεριφέρεται έτσι και άγνωστες πτυχές του παρελθόντος. Θα μας λιώσει από το γέλιο αλλά και από τη συγκίνηση. Κυριολεκτικά πρόκειται για τον άσο αυτού του βιβλίου! Ίσως θα έπρεπε η συγγραφέας να γράψει ένα βιβλίο μόνο με τη ζωή της. Α! έχουμε και τον Φίκο, τον κολλητό φίλο της και φυτό!
Ο Φίκος είναι ο μόνος που γνωρίζει τον χαρακτήρα της Μαρίκας σαν κάλπικη λίρα. Επίσης μαθαίνουμε και τον ίδιο, τον χαρακτήρα του και την αγάπη που τρέφει για τη φίλη του και αφεντικό του.
Η Ιουλία έχει μία έντονη μυστικοπάθεια, φοβάται να πει ό,τι την προβληματίζει και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις της. Κάτι που καταφέρνει επάξια με υπομονή και επιμονή. Βοηθός της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Φαίδωνας.
Ο Φαίδωνας προσπαθεί να αδυνατήσει, ή για να ακριβολογώ… η Αφροδίτη προσπαθεί να τον αδυνατίσει. Ντροπαλός, δοτικός, ευαίσθητος και αγχώδης θα μας βγάλει την ψυχή αλλά θα μας δείξει κάποια στιγμή μία πυγμή που δύσκολα θα μπορούσαμε να βρούμε στον ίδιο.
Η Αφροδίτη “ντύνεται” Ηρακλής Πουαρό και προσπαθεί να εξιχνιάσει το θάνατο του “άλλου”. Ποιος τον σκότωσε; Ή μήπως δεν τον σκότωσαν; Έτσι θα αποφασίσει να πάει πάλι στο μέγαρο προκειμένου να βρει τη λύση… Άγχος την κατακλύζει αφού οι μήνες περνούν αλλά ο Φαίδωνας δε λέει να πάει παρακάτω τη σχέση.
Ο Ανδρέας μιλάει σε όλους από απόσταση αλλά οι απαιτήσεις τρελαίνουν τους πάντες. Όπως επίσης και οι γνώσεις του. Ο ίδιος είναι ο κρίκος που θα ενώσει και πάλι την επτάδα, χαρίζοντάς μας απολαυστικές στιγμές.
Βέβαια την παράσταση θα κλέψει και μικρή Λουίζ, η κόρη του Ανδρέα και του Πάτρικ. Όταν η ομάδα θα βρεθεί στο Λος Άντζελες θα βάλει πλώρη να αλλάξει τον τρόπο σκέψης όλων των ηρώων! Φυσικά, η ίδια είναι δάχτυλος του Ανδρέα αλλά παμπόνηρη και ευφυής καθώς είναι θα συναρπάσει τους πάντες!
Τέλος, δεν λείπουν και οι ερμηνείες περί έρωτος δια στόματος Έριας, οι οποίες βασίζονται σε λογοτεχνικές αποδόσεις διαφόρων συγγραφέων.
Φιλοσοφημένο, κωμικό, απολαυστικό και συγκινητικό, η Θάλεια Κουνούνη, έρχεται να κερδίσει για ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με τη συνέχεια της επτάδας. Εξαιρετική πλοκή με την τρέλα και τη διαφορετικότητα όλων των ηρώων να συναρπάζει σε κάθε σελίδα του βιβλίου τον καθένα μας. Οι αποκαλύψεις πολλές, μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τους χαρακτήρες και οι διάλογοι σπαρταριστοί! Ελπίζω και εύχομαι η συγγραφέας να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και με την ίδια επτάδα και στο επόμενο μυθιστόρημά της!




Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου