Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Πρακτορείο γονιών” του David Baddiel

Αναζητάτε ένα βιβλίο χιουμοριστικό για παιδιά;
Τότε το βρήκατε!
Αναζητάτε ένα βιβλίο χιουμοριστικό για μεγαλύτερα παιδιά ή για κάποιους που αισθάνονται παιδιά;
Τότε πάλι το βρήκατε!
Δεν έχει σημασία η ηλικία στην οποία είστε! Φτάνει να θέλετε να γελάσετε!
Και ποιος δεν ευχήθηκε έστω μία φορά στη ζωή του να είχε διαφορετικούς γονείς ή καλύτερους;;;; Παραδεχτείτε το! Όλοι το κάναμε! Το βασικό ερώτημα είναι αν μπορεί όντως κάποιος να το κάνει αυτό… Δηλαδή να αλλάξει τους γονείς του. Και αν εν τέλει γίνει θα έχει λέτε αυτούς που αναζητάει; Υπάρχει το τέλειο; Και πως ερμηνεύεται αυτό σε καθένα; Ο Μπάρι μισεί το όνομά του, τις δίδυμες αδερφές του… συγγνώμη τις ΑΟ ήθελα να πω αλλά και τους γονείς του. Ή μήπως έτσι νομίζει;
Κάποια στιγμή, μετά από έναν ομηρικό καβγά με όλη του την οικογένεια σχετικά με το πάρτι γενεθλίων που επιθυμεί θα βρεθεί σε μία περίεργη πόλη. Εκεί, κουμάντο κάνουν τα παιδιά. Σαν “αδέσποτο” παιδί, ο Μπάρι θα κληθεί, από το Πρακτορείο Γονιών, σε 5 ημέρες να βρει γονείς. Θα τα καταφέρει; Θα του αρέσουν οι “τέλειοι” γονείς που θα ζητήσει; Μία ημέρα και ένα ζευγάρι γονιών. Η λίστα του είναι αυτή που θα τον καθοδηγήσει στην εύρεση των καλύτερων γονιών.
Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό βιβλίο, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας μας διδάσκει πως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται ή δείχνει. Επίσης, μας παρέχει τη δυνατότητα συζήτησης με το παιδί μας. Τέλος, είναι γεμάτο ανατροπές και ηθικά διλήμματα περιβαλλοντικής φύσεως και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως το βιβλίο μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 ξένες γλώσσες, έχει γίνει best seller και έχει κερδίσει το Βραβείο του πιο ξεκαρδιστικού βραβείου της χρονιάς “Laugh Out Loud Awards”! Όμορφη επιλογή δώρου για κάθε παιδί!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου