Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ" Μιχάλης Μανωλιός

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
14.40€
Συγγραφέας: ΜΑΝΩΛΙΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-4954-9
ΣΕΛ.: 344
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 376.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ε σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων και να τους κατανοείς καλύτερα. Η τεχνητή αυτή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερους χρήστες, με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πανάκριβο έργο που τη χρησιμοποιεί ως θέμα του, αλλά όταν πλησιάζουν τα εγκαίνια, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, εμφανίζεται ως υποψήφια αγοράστρια μια εντυπωσιακή διπλή γυναίκα.

Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υπόκοσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιοθήρας, ο Αλέξιος.

Κάθε πρόσωπο από τη θέση του προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του.

Σχετίζεται με το μυστηριώδες Βιβλίο που υποτίθεται ότι μπορεί να καταστρέψει την Ε;

Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους.



Ο Μιχάλης Μανωλιός γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι μηχανολόγος μηχανικός. Έχει κυκλοφορήσει δύο συλλογές διηγημάτων, το Σάρκινο Φρούτο (εκδόσεις Τρίτων, 1999) και …και το τέρας (εκδόσεις Τρίτων, 2009). Από την τελευταία, το διήγημα «Αίθρα» βραβεύτηκε το 2010 με το Aeon Award. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Αγέννητοι Αδελφοί, κυκλοφόρησε το 2014 (εκδόσεις Κλειδάριθμος).
Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες και περιοδικά στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία και στις ΗΠΑ, ενώ είναι ένας από τους υπεύθυνους του Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου