Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα” των Αναστασία Κορινθίου και Δικαία Μαραβέλια

Από τη Σύμη στην Αθήνα, στη Ρόδο και στην Κάλυμνο. Ένα ταξίδι στο Αιγαίο με ενδιάμεσο σταθμό και την Αθήνα. Μία ιστορία που μας ταξιδεύει ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν με συνεχείς εναλλαγές γεμάτες ενδιαφέρον με φόντο τη θάλασσα και το γαλάζιο.
Κατάρες, κόντρες, ζήλιες, έχθρες, μίση, φιλίες, έρωτες, δολοπλοκίες και επικίνδυνους ανθρώπους περιτριγυρίζουν δύο οικογένειες της Σύμης.
Η Αλεμήνα, ένα ασύχαστο πνεύμα, η φτωχή κόρη της Δικαίας ,θα επιδιώξει να φύγει από τη φυλακή της, το νησί της, και να βρει το γεμάτο όνειρα και ελπίδες μέλλον της. Πηγαίνοντας στην Αθήνα θα δει για ακόμα μία φορά το σκληρό πρόσωπο της ζωής.
Η Χρουσώ, σοβαρή και μετρημένη, χωρίς πολλές επιδιώξεις στη ζωή της θα μείνει στη Σύμη. Δύο φίλες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά οι ζωές τους ενωμένες με έναν άρρηκτο και αόρατο δεσμό θα δοκιμαστούν αλλά δεν θα λησμονηθούν.
Το πλήρωμα του χρόνου θα τις φέρει και πάλι κοντά. Μόνο που τα χρόνια θα τις κρατήσει διστακτικές και επιφυλακτικές. Αλλά η αγάπη δεν χάνεται και δεν ξεχνιέται. Ο δεσμός τους ξαναχτίζεται σιγά – σιγά και το παρελθόν βγαίνει στη επιφάνεια και γίνεται χείμαρρος αποκαλύψεων. Θα μπορέσει άραγε να αντέξει τις κατάρες και τις αποκαλύψεις που αφορούν αυτές τις δύο γυναίκες πλέον αλλά και τις μανάδες τους; Ποιος είναι ο λόγος που η Κόμισσα μισεί τη Δίκαια; Γιατί βγάζει τέτοια κακία στην κόρη της Χρουσώ; Ή μήπως τελικά δεν είναι μίσος και κακία; Η γιαγιά της Χρουσώς, η Ευδοκία, θα γίνει ο μεσάζοντας για τις τέσσερεις αυτές γυναίκες και ο κρίκος που θα δέσει και θα αποκαλύψει στις νεαρές φίλες όλη την αλήθεια. Ένα καλά κρυμμένο σκοτεινό μυστικό θα αποκαλυφθεί στις σελίδες και θα κατανοήσουμε όλους τους χαρακτήρες.
Σίγουρα από τα βιβλία που θα ταξιδέψουν τον αναγνώστη σε μία διαδρομή γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα. Η ντοπιολαλία της Σύμης είναι το λιθαράκι που απογειώνει την ιστορία και σε κάνει να ταξιδεύεις σε αρώματα και αναμνήσεις της γλυκιά θαλασσινής Ελλάδας. Και όπως λέει και το βιβλίο, μία ιστορία για δύο φίλες, γραμμένο από δύο φίλες! Εαν είστε ρομαντικές με δυνατό το αίσθημα της φιλίας τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Θα σας συντροφεύσει και θα σας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι για κάθε άνθρωπο να έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στηρίζουν σε κάθε στιγμή της ζωής του.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου