Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Μια προσευχή μας για τα Παλιά Ασήμια” της Μαίρης Κόντζογλου

Το μυστικό του μοναστηριού της “Παναγίας Γελούσας” μας αποκαλύπτεται και μας βυθίζει σε μία δύνη αποκαλύψεων. Η Σεβαστή θα βιώσει καταστάσεις, τις οποίες δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όπως θα ήθελε λόγω του μικρού της ηλικίας της. Η αδερφή της Ελισσώ, αδερφή Θεοπίστη, θα μείνει έγκυος μετά από έναν βιασμό και θα αποφασίσει να μονάσει. Έτσι, η Σεβαστή θα κληθεί να μεγαλώσει την ανιψιά της ως κόρη της.
Τα βίαια γεγονότα και ο Ιορδάνης, παραγιός του πατέρα της, θα την αναγκάσουν σε φυγή και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Ο Ελμέρ θα σταθεί σε κάθε προσπάθειά της άξιος συμπαραστάτης της και η αγάπη τους θα πάρει φωτιά.
Θα καταφέρει άραγε να σμίξει και στην Ελλάδα μαζί του; Τα γεγονότα θα τους προλάβουν; Θα επιβιώσουν από τη λαίλαπα των γεγονότων; Η αγάπη θα επιβιώσει; Τα διλήμματα που θα προκύψουν και για τους δυο πολλά... θα εξαλειφθούν όμως στο μεγαλείο της αγάπης τους;
Ένα βιβλίο που σε φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια και ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες των ηρώων με ιδιαίτερη μαεστρία. Θα ανακαλύψετε αλήθειες σκληρές και αδυσώπητες ορισμένες φορές αλλά ποιος λέει πως η αλήθεια είναι πάντα καλή; Πολλές φορές μας αποκαλύπτεται με ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόσωπο. Ποιος όμως θα είναι δυνατός για να την αντέξει; Μην χάσετε τη συγκλονιστική συνέχεια του πρώτου βιβλίου!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου