Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Έγκλημα και ταλαιπωρία” του Βασίλη Καραναστάση

Λίγοι Έλληνες συγγραφείς καταπιάνονται με το αστυνομικό μυθιστόρημα και είναι κρίμα γιατί το ταλέντο τους είναι αστείρευτο και μπορεί να αποζημιώσει κάθε εκλεκτό αναγνώστη.
Εδώ ο συγγραφέας καταφέρνει να σε βάλει στο βιβλίο του. Η ιστορία αποτελείται από άφθονο γέλιο και αστείες καταστάσεις ενός ιδιωτικού ντεντέκτιβ, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη λύση σε μία εξαφάνιση. Τελικά ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση και που “κολλάει” ο τίτλος έγκλημα;
Είναι ίσως το πιο πρωτότυπο αστυνομικό βιβλίο, το οποίο μας παρουσιάζει κωμικές στιγμές με ένα είδος αστυνομικής υπόθεσης που δεν θυμίζει σε τίποτα τις συνηθισμένες ιστορίες τόσων βιβλίων αυτής της κατηγορίας. Είναι αρκετά έξυπνο και σπιρτόζικο που σίγουρα το συγκαταλέγω στα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος. Τελικά δεν χρειάζονται πολλές φαρφάλες για να μπορέσει ένα μυθιστόρημα να σε συναρπάσει αρκεί φυσικά ο συγγραφέας να θελήσει να βγάλει τη ψυχή του και να χαρίσει άφθονο γέλιο στους αναγνώστες τους. Προσωπικά, είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάτι κωμικό από τα χέρια ενός άντρα συγγραφέα και του δίνω πολλά συγχαρητήρια. Και το κυριότερο;;;; Πρόκειται για το πρώτο συγγραφικό του βήμα. Ένα πόνημα, μέσω του οποίου σίγουρα θα πονέσετε, όχι στη ψυχή αλλά από το πολύ γέλιο.
Αν θέλετε και επιζητάτε το γέλιο... ε, τότε βρήκατε το βιβλίο που αξίζει να το πάρετε στα χέρια σας και να βυθιστείτε σε αυτό! Βέβαια το τι κρύβετε από πίσω αρκετοί φαν του αστυνομικού θα το καταλάβουν σχετικά γρήγορα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αφού περιλαμβάνει όλα όσα λείπουν από πολλά αναγνώσματα που κυκλοφορούν. Ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου και ένα δεύτερο βιβλίο του. Άλλωστε είναι εγγύηση!!!





Διαμάντη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου