Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

"ΤΣΑΡΙΝΑ ΣΟΦΙΑ- Η ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ" του Γιώργου Λεονάρδου στο κινηματογράφο και σε μίνι σειρά στην ΕΡΤ3

ΤΣΑΡΙΝΑ ΣΟΦΙΑ- Η ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Από τον Γιώργο Λεονάρδο τον Βραβευμένο συγγραφέα με το Κρατικό Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού κινηματογράφου και της τηλεοπτικής βιομηχανίας αφιερώνεται μια ολόκληρη ιστορική σειρά για την Ελληνίδα αυτοκράτειρα Σόφια Παλαιολόγου.
Το μοναδικό βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή της Ελληνίδας αυτοκράτειρας Σόφιας Παλαιολόγου, ανιψιά του τελευταίου αυτοκράτειρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου ΙΑ και γιαγιά ενός πραγματικά στυγνού Ρώσου Τσάρου του περιβόητου Ιβάν του Τρομερού.
Η Ζωή-Σοφία Παλαιολογίνα, η όμορφη και εύχαρις, η τολμηρή πριγκίπισσα ταου Βυζαντίου και κληρονόμος όλων των αυτο-κρατορικών τίτλων της Νέας Ρώμης, της ήδη κατακτημένης Κωνσταντινούπολης, της άλλοτε ένδοξης Βασιλεύουσας, θα καταφέρει με την ευφυία και την ετοιμότητά της να γλυτώσει από τις άθλιες μηχανοραφίες του Βατικανού. Λατρευτή σύζυγος του τσάρου Ιβάν Γ´ του Μέγα, θα δημιουργήσει στο πλευρό του το μεγαλείο της Τρίτης Ρώμης, της μεγάλης Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Είναι η πρώτη τσαρίνα της Ιστορίας, γυναίκα με πολιτικό ένστικτο, καλλιεργημένη και διπλωματική.
Θα γίνει η ορκισμένη αντίπαλος των Τουρκομογγόλων Τατάρων που μέχρι τις ημέρες της καταδυνάστευαν τα εδάφη της Ρωσίας, αποδεκατίζοντας βάρβαρα τον πληθυσμό της.
Είναι η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία και της έδωσε τις βυζαντινές ρίζες της, το γόητρο που θα την οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον...
Ένα περιπετειώδες ιστορικό μυθιστόρημα, ένα δυνατό ιστορικό θρίλερ που αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα, από τον συγγραφέα που ζωντανεύει υποδειγματικά την Ιστορία.
«Το παρόν μυθιστόρημα του ταλαντούχου συγγραφέα Γιώργου Λεονάρδου για την Σοφία Παλαιολογίνα θα αποτελέσει συμβολή στην Ιστορία… Εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία και στο μυθιστόρημα αυτό και στον συγγραφέα του». Ιγκόρ Μεντβέντεφ, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Βυζαντινολογίας Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου