Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

"Πόση τράπεζα χρειάζεται ο άνθρωπος;" Thomas Fricke

Πόση τράπεζα χρειάζεται ο άνθρωπος;
Συγγραφέας: ΦΡΙΚΕ ΤΟΜΑΣ THOMAS FRICKE
Mεταφραστής: ΣΑΚΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
Κατηγορία: Κοινωνία - Πολιτική - Φιλοσοφία - Οικονομία
Σειρά:
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/2017
Σελίδες: 296
ISBN: 978-618-02-0876-4
Κωδικός: 31502
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Αξιολόγηση: -
Τιμή: €17,50

Ίσως κάποτε τα παιδιά μας να απορήσουν μαθαίνοντας σε τι τρελό κόσμο μεγαλώσαμε ή ότι ανεχθήκαμε για τόσο καιρό ένας χρηματιστής με ένα κλικ του ποντικιού να σπρώχνει δισεκατομμύρια από εδώ προς τα εκεί και λίγα λεπτά αργότερα να μεταφέρει πάλι τα ίδια ποσά με ένα κλικ από εκεί προς τα εδώ, κερδίζοντας έτσι χρήματα που άλλοι θα χρειάζονταν έναν χρόνο δουλειάς για να αποκτήσουν.
Απόσπασμα από το βιβλίο

Το αποτέλεσμα τριών δεκαετιών απελευθέρωσης της χρηματοπιστωτικής αγοράς αποδείχθηκε καταστροφικό.
Από αυτό το παράτολμο παιχνίδι ελάχιστοι βγήκαν κερδισμένοι, ενώ το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.
Αν μας διδάσκει κάτι η καταστροφή, αυτό είναι, για τον Τόμας Φρίκε, ότι το τέλος της κρίσης θα έρθει μόνο με την αποφυγή αυτών των σκοτεινών χρηματοπιστωτικών πρακτικών και την έξοδο από το τραπεζικό σύστημα, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Το χρήμα πρέπει να πάψει να σπαταλιέται με στόχο την κερδοσκοπία και να επιστρέψει εκεί που ανήκει: στην πραγματική οικονομία, σε έργα αναγκαία και ωφέλιμα για όλη την κοινωνία.

Ο οικονομικός αναλυτής Τόμας Φρίκε μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου προτείνει λύσεις και υποδεικνύει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε η ροή των πόρων να διοχετευτεί στη μέριμνα για τη σωτηρία του κλίματος και σε έργα που θα ευεργετήσουν ολόκληρη την κοινωνία.
Αδιανόη­το;
Μην είστε τόσο σίγουροι.

Μια εξαιρετική μελέτη και μια πρόταση πέρα από τα καθιερωμένα, που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός πολύ καλύτερου κόσμου, ο οποίος δεν θα ταλανίζεται από οικονομικές κρίσεις, μεγάλες οικονομικές ανισότητες και την υπερχρέωση κρατών και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου