Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Το βιβλίο της εγγονής μου” της Μάρως Βαμβουνάκη

Είναι ένα βιβλίο ύμνος στους γονείς, στα παιδιά τους, στις γιαγιάδες και στα εγγόνια τους. Η ματιά της μάνας για το παιδί της, για τα συναισθήματα που γεννιούνται μόλις θα το πρωτοαντικρίσει, για την πρώτη αγκαλιά και τον πρώτο θηλασμό. Όλες οι φοβίες που αναπτύσσονται με τον ερχομό του στη ζωή της και για τα τόσα βιβλία που αγοράζονται από τους νέους γονείς για να μάθουν πώς θα πρέπει να τα μεγαλώσουν.
Ναι αλλά τι γίνεται ότι το δικό σου παιδί γίνεται γονιός και εσύ ως γιαγιά θα μπεις πάλι στη διαδικασία να βοηθήσεις, αυτή τη φορά, στο μεγάλωμά του/της; Τι συναισθήματα σου προκαλεί αυτό το μικρό πλασματάκι που μπαίνει στη ζωή σου; Η μυρωδιά του, το βλέμμα του, η αγνότητά του... τι σημαίνουν αυτά για εσένα;
Αυτά και άλλα πολλά θα διαβάσετε στο ανάγνωσμα που μας προσφέρει η συγγραφέας, Μάρω Βαμβουνάκη. Και ναι! Έρχεται η στιγμή όπου το ποτέ παίρνει σάρκα και οστά και σε περιγελάει με την απόλυτη γνώμη σου, η οποία ανατρέπεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Και το ποτέ ή το για πάντα καταρρέουν!
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό, με ψυχολογικές και συναισθηματικές αποχρώσεις. Σου κλείνει το μάτι και σε καλεί να το διαβάσεις και να γνωρίσεις τη συγγραφέα και τον τρόπο σκέψης της καλύτερα και ουσιαστικότερα! Τα συναισθήματα που σου γεννάει είναι πολλά. Αγωνία, φόβος, άγχος, αγάπη, φροντίδα, στοργή, υπομονή και επιμονή για το μικρό θαύμα της φύσης, που σου αλλάζει όλη σου τη ζωή, την ψυχοσύνθεσή σου και σου κλείνει το μάτι να το πιάσεις στα χέρια σου και να ταξιδέψεις στις σκέψεις, στις κρυφές σου σκέψεις και τις ανομολόγητες φοβίες σου.






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου