Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Κριτική Βιβλίου “Η πτώση” της Τόνιας Λαλούση

Ο Πέτρος Δεληγιάννης είναι εγωιστής, επιβλητικός, με άριστες γνώσεις ψυχολογίας και από τους κορυφαίους εγκληματολόγους του τμήματος αλλά με πολλά προβλήματα να τον ακολουθούν από την παιδική του ηλικία μέχρι και την ενήλικη.
Η Άννα Ηλιοπούλου είναι μία νεαρή αστυνομικός, η οποία αισθάνεται υπαίτια για τον θάνατο της αδερφής της και αυτό την οδηγεί να εγκλωβιστεί σε ένα καβούκι και να μη θέλει να συνεχίσει την πορεία της στην αστυνομία. Μία υπόθεση, όμως, και μία υπόσχεση θα την κάνει να παραμερίσει τα δικά της συναισθήματα και να προσηλωθεί στο τώρα και στην εξιχνίασή της.
Αυτή η υπόθεση θα ορίσει ως αρχηγό τον Πέτρο και βοηθούς του, την Άννα και την Ελευθερία. Μεταξύ του Πέτρου και της Άννας θα υπάρχει έντονο το ερωτικό στοιχείο και ένα παιχνίδι θύτη και θύματος. Μόνο που η μάχη θα είναι άνιση και για τους δύο. Και οι δύο θέλουν να είναι κυρίαρχοι αλλά αυτό δεν είναι εφικτό.
Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς να λείπει το αισθηματικό στοιχείο από αυτό. Το βιβλίο διαβάζεται απνευστί και δε θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να ανακαλύψεις τον ένοχο. Οι διάλογοι ενέχουν ερωτισμό και είναι σπιρτόζικοι σε βαθμό που πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάς ή ακόμα και να κλαις από τα γέλια. Η ανωριμότητα που τους διακατέχει μέσα στη σοβαρότητά τους είναι το στοιχείο έκπληξη που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και να ερωτευτείς ακόμα περισσότερο τους ήρωες της ιστορίας.
Ο Γιάννης, καρδιακός φίλος της Άννας, είναι το πρόσωπο που όλοι μας αναζητούμε για έναν σωστό και αληθινό κολλητό φίλο. Η Ελευθερία, επίσης, είναι ο άνθρωπος που όλοι έχουμε δίπλα μας, καθώς είναι ανοιχτή στην παρέα αλλά και τόσο κλειστή ως χαρακτήρας όσον αφορά τα προσωπικά. Ακόμα και τον δολοφόνο μπορούσες, εν μέρει, να τον κατανοήσεις. Χωρίς, ωστόσο, να δικαιολογείς τα όσα έκανε.
Η γλώσσα είναι γλαφυρή, σύγχρονη, με μπρίο και άμεση. Η αγωνία υπάρχει μέχρι και την τελευταία σελίδα όπως, φυσικά, και οι ανατροπές που αφήνουν εξαπίνης τους αναγνώστες που δεν έχουν μεγάλη φαντασία ή έφεση στο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Η γραφή της και τα συναισθήματα που καταφέρνει να αποτυπώσει στον καμβά των σελίδων είναι τα συν της συγγραφέως, Τόνιας Λαλούση, και το ταλέντο της προδιαγράφουν από τώρα ένα μέλλον ευφάνταστο με πολλούς ακόλουθους και ακόμα περισσότερους νέους αναγνώστες που θα ακολουθούν την πορεία της. Αναμφίβολα, είναι ένα σύγχρονο συγγραφικό ταλέντο που έχει να δώσει πολλά! Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο πόνημά της!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου