Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Γεωργία Κρητικού - Κωσταγιάννη

Η Γεωργία Κρητικού - Κωσταγιάννη του Μηνά γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1940 από γονείς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας. Δίδαξε στη Μέση εκπαίδευση και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Βοιωτίας. Συνεργάστηκε με τις Ηλεκτρονικές Εκδόσεις EPINAL για την Νεοελληνική Λογοτεχνία του Λυκείου.
Γράφει διηγήματα και άλλα πεζά κείμενα που δημοσιεύει σε περιοδικά , συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών, και σε εφημερίδες .
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Ξενοφώντα Αναπτυξιακές Προτάσεις για Πειραιά και Λαύριο. Πόροι ή περί Προσόδων" εκδόθηκε το 2006 από τις εκδόσεις Φιλιππότη.
Διήγημα: "Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ιστορία μιας κλοπής"( βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό από την Ελληνική Πρεσβεία της Αργεντινής της Μορφωτικής Οργάνωσης ΝΟΣΤΟΣ το 2010).

"Μύθοι από τους διαλόγους του Πλάτωνα" το 2016 από τις εκδόσεις Βεργίνα.






Μύθοι από τους διαλόγους του Πλάτωνα
Ο Πλάτωνας με αυτή την ενσωμάτωση των μύθων μέσα στο φιλοσοφικό του έργο, με τρόπο ζωντανό και παραστατικό, επιστρατεύει τις απεριόριστες δυνατότητες της φαντασίας, για να φωτίσει κάποια γνωστικά κενά. Οι μύθοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα, για να πλησιάσει ο αναγνώστης τη φιλοσοφική του σκέψη. Και η παρουσίαση είναι ελεύθερη απόδοση, ώστε να γίνεται
εύκολα κατανοητό το νόημά τους.
Αναφέρεται λοιπόν αυτή η εργασία σε κάποιους από τους μύθους του Πλάτωνα για να δοθεί η ευκαιρία να μάθει κάποιος αυτά τα θέματα χωρίς να μελετήσει ολόκληρο το φιλοσοφικό του έργο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου