Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

"Τη μέρα που έπεσα απ' τα σύννεφα" της Ελένη Δαφνίδη

Τη μέρα που έπεσα απ' τα σύννεφα - Ελένη Δαφνίδη

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Μυθιστόρημα, Χιούμορ, Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 21/05/2015
Σελίδες : 416
ISBN: 9786180112580

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Book Site: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003025/th-mera-poy-epesa-ap-ta-synnefa#

Υοu Tube Video: https://www.youtube.com/watch?v=1qkHVTtqfrY

Τη μέρα που έπεσα απ' τα σύννεφα, έρχεται να μας διηγηθεί ο Παναγιώτης, ο νέος ήρωας της Κας Δαφνίδη. Πως κατέληξε να πέσει από σύννεφα και που προσγειώθηκε είναι μια μεγάλη ιστορία.


Ο ήρωας μας θύμα ατυχήματος από την Κοραλία Πόντε, καταλήγει αιμόφυρτος σε ένα χωράφι δεν έχει πεθάνει, ακόμα. Τον βλέπουμε να βρίσκεται στα ουράνια, αλλά δεν είναι όπως τα φανταζόμαστε, είναι κάπου ενδιάμεσα εκεί λοιπόν του δίνεται μια ευκαιρία να επιστρέψει πίσω αν καταφέρει την Κοραλία Πόντε να κάνει καλές πράξεις στη ζωή της. 

Κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο μιας και η Κοραλία είναι μια πλούσια, κακομαθημένη και εγωίστρια όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Να δώσω ένα στοιχείο μόνο, ο ήρωας μας δεν επιστρέφει με τον προηγούμενη μορφή του και αυτό προκαλεί ακόμη περισσότερες περιπέτειες και ωραίες στιγμές γέλιου για τους αναγνώστες.
Αυτό που ξεχωρίζω από αυτό το βιβλίο είναι ότι η Κα Δαφνίδη κατάφερε να συνδυάσει πολλά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι ο γάμος, οι σχέσεις, η ορφάνια, ο εγωισμός, ο ρατσισμός, η κακοποίηση αδέσποτων και υιοθεσία τους. Όλα αυτά τα έχει συνδέσει με τέτοιο τρόπο που δεν νιώθεις πως χάνετε η ροή της ιστορίας, δίνοντας μας και τις ανάλαφρες στιγμές που χαμογελάς με τα παθήματα των ηρώων μέσα από το μοναδικό χιούμορ της.
 
Θεωρώ ότι διατηρεί μια μοναδική ισορροπία με αποτέλεσμα να μη θες να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να φτάσεις στη τελευταία σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου