Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Η συνταγή της ευτυχίας” του Σπύρου Πετρουλάκη

Άραγε υπάρχει συνταγή για την ευτυχία; Αλήθεια είναι αυτό το “βρρρ βρρρ” που ακούνε τα παιδιά στην πολυκατοικία; Είναι ληστές που ετοιμάζονται να χτυπήσουν τη μητρόπολη; Ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτόν τον περίεργο θόρυβο; Θα καταφέρουν 4 διαφορετικά παιδιά να ταιριάξουν μεταξύ τους και να γίνουν οι μικροί Πουαρό; Οι γρίφοι που θα τεθούν στα παιδιά προς λύση θα λυθούν; Τι σχέση έχουν τα αγγλικά με τα ελληνικά; Τι σχέση έχει η μυθολογία με τη σύγχρονη ζωή;
Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν εφόσον κάποιος διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο! Πολυσύνθετο, πολυπρόσωπο, με έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων, συναισθηματικό, ανθρώπινο, με στόχο τη βοήθεια και την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας μας καλεί να το διαβάσουμε και να ταξιδέψουμε σε μία Αθήνα διαφορετική από αυτή που όλοι λίγο – πολύ γνωρίζουμε.
Σε κάποια σημεία θα συναντήσουμε ποιητικό λόγο, ο οποίος μπορώ να πω πως με εξέπληξε ευχάριστα. Άλλωστε δεν είναι εύκολο για κάποιον να το καταφέρει. Ένα γρίφος στα αγγλικά δοσμένος με ελληνικής ρίζας λέξεις θα συναρπάσει τον καθένα. Η μαγεία της Ελλάδας διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Τα αρχαία κτίσματα, η γνώση των αρχαίων Ελλήνων, η κουλτούρα και η νοοτροπία μας είναι διάχυτες. Φυσικά δεν λείπει και η ΜΥΣΤΙΚΗ συνταγή της ευτυχίας, την οποία μας τη δίνει απλόχερα και γενναιόδωρα ο συγγραφέας στο τέλος.
Ταξιδέψτε λοιπόν στο ωραίο παιχνίδισμα του συγγραφέα και μπείτε σε έναν αγώνα δρόμο για σκληρούς και έξυπνους λύτες! Θα σας συναρπάσει και θα σας διδάξει χωρίς πολλές φανφάρες! Σίγουρα είναι μία πολύ καλή επιλογή για παιδιά από 9 ετών και πάνω για να μπουν στο ταξίδι της γνώσης, της χαράς, του κεφιού και της διασκέδασης!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου