Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

"Ο τόπος των μυστικών" Tana French

Tana French
Ο τόπος των μυστικών
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
ISBN: 978-618-03-0699-6
Σελίδες: 744
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2016

Ο αστυνόμος Στίβεν Μόραν περίμενε καιρό να του δοθεί η ευκαιρία να περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα όταν ένα πρωί η δεκαεξάχρονη Χόλι Μακέι τού φέρνει αυτή τη φωτογραφία. Τη βρήκε αναρτημένη στον Τόπο των Μυστικών, έναν πίνακα όπου τα κορίτσια του ιδιωτικού σχολείου Σεντ Κίλντα μπορούν να αναρτήσουν ανώνυμα τα μυστικά τους. Συνήθως πρόκειται για κουτσομπολιά και κακεντρεχή σχόλια, αλλά σήμερα κάποιος τον χρησιμοποίησε για να πυροδοτήσει εκ νέου την έρευνα για τη δολοφονία του όμορφου και δημοφιλούς Κρις Χάρπερ. Ο Στίβεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη σκληροτράχηλη αστυνόμο Αντουανέτ Κόνγουεϊ για να βρει τη λύση.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν τους δύο ντετέκτιβ στην κλίκα της Χόλι και στην κλίκα των αντίζηλών τους καθώς και σε έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων και μυστικών που δένουν όλα αυτά τα κορίτσια με τον νεκρό Κρις Χάρπερ. Σε κάθε τους βήμα η πίεση αυξάνεται. Ο κόσμος των έφηβων αυτών κοριτσιών θα αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι είχαν ποτέ φανταστεί οι δύο αστυνομικοί…

Απολύτως υπνωτιστικό… Η Tana French είναι απλούστατα καταπληκτική συγγραφέας.
Gillian Flynn, συγγραφέας

Η Tana French είναι η πιο ενδιαφέρουσα και η πλέον σημαντική συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας.
Washington Post

Αδίστακτες έφηβες που δεν μπορείς να τις εμπιστευτείς με τίποτα, ούτε στον δεύτερο ούτε στον τρίτο κύκλο ανακρίσεων… Η αλήθεια κρύβεται ανάμεσα στις λέξεις τους και τόσο οι αναγνώστες όσο και οι ντετέκτιβ πρέπει σταδιακά να καταφέρουν να την αποκρυπτογραφήσουν.
New York Times

Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Τόπος των Μυστικών είναι εθιστικότατος. Μην το χάσετε.
Associated Press
Ευφυές και ωμό τη μια, αθυρόστομο και σκληρό την άλλη, βαθύτατα τραγικό τελικά.
New York Times Book Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου