Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ζωές στην καταιγίδα” του Παναγιώτη Γιαννουλέα

Το συγκεκριμένο βιβλίο περίμενε υπομονετικά τη σειρά του. Και όσο η αναμονή μεγάλωνε τόσο η ανάγνωση ξεχείλιζε από συναισθήματα! Τι να πω για αυτό το βιβλίο; Δύσκολα να καταφέρεις να αποδώσεις τα συναισθήματα και τη μαγεία που αποκομίζεις διαβάζοντας το βιβλίο!
Ένα γύρισμα της μοίρας θα γίνει η αφορμή να ανατραπούν δύο ζωές, του Άρη και της Αφροδίτης. Ο απροσδόκητος χαμός των συντρόφων τους θα γίνει η “αιτία” για τη γνωριμία τους. Μία γνωριμία που θα περάσει από πολλά μονοπάτια. Τι μπορεί να συμβεί όταν χάνεις το άλλο σου μισό; Πως μπορείς να σταθείς στα πόδια σου; Θα καταφέρεις να αντέξεις τον πόνο του χαμού; Πόσο σημαντική είναι η φιλία; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που αναλύωνται στην ιστορία του βιβλίου.
Πληθώρα συναισθημάτων κατακλύζουν τον αναγνώστη. Ο πόνος διάχυτος, ο κόσμος των ηρώων μας καταρρέει και αυτοί καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους και φυσικά η απροσδόκητη φιλία τους χτυπάει την πόρτα για να βρουν το αποκούμπι που τους χρειάζεται για να αντέξουν το χτύπημα της μοίρας. Με εξέπληξε ευχάριστα η ψυχογράφηση των χαρακτήρων γιατί θεωρώ πως δύσκολα κάποιος που δεν ανήκει στην επιστημονική κοινότητα μπορεί να αναδείξει με τέτοια ακρίβεια τον ψυχικό κόσμο ενός “ευάλωτου” ανθρώπου. Αλήθεια τι είναι ο απόλυτος έρωτας και τι ο θάνατος; Και τα δυο αναλύθηκαν άρτια από τον συγγραφέα και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!
Δεν κουράστηκα ούτε στο ελάχιστο! Αντιθέτως με ταξίδεψε σε μονοπάτια δύσκολα και δύσβατα και με βύθισε σε έναν ωκεανό συναισθημάτων που λίγοι μπορούν να το κάνουν! Το βιβλίο θα το χαρακτήριζα ως κοινωνικό και αστυνομικό. Παρόλο τις λίγες σελίδες, 190 συγκεκριμένα, δεν σε αφήνει κενό ή χωρίς αναλύσεις. Άλλωστε δεν χρειάζεται κανείς να γράψει 500 σελίδες για να μαγέψει τον αναγνώστη. Το μόνο που χρειάζεται είναι πάθος, αγάπη και μεράκι και όλα αυτά βγαίνουν και με το παραπάνω! Με μάγεψε η τοποθεσία των Μετεώρων αλλά και στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, τα οποία ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Αχ και αυτός ο Λυκ! Πόσο τον αγάπησα και τον συμπόνεσα!
Αν ψάχνετε ένα βιβλίο διαφορετικό με ουσία και περιεχόμενο τότε βρήκατε το βιβλίο που χρειάζεστε για να περάσετε ένα αξέχαστο ταξίδι με πολλά κύματα, καρδιοχτύπια, πόνους, χαρές, ευτυχισμένες στιγμές και την αληθινή φιλία, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει εκλέψει. Αλλά όσοι έχουν δίπλα τους αληθινούς φίλους είναι τυχεροί άνθρωποι! Σίγουρα θα ψάξω να βρω και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα και να ταξιδέψω μέσα σε λίγες ώρες σε ένα ολοκαίνουριο μυθιστόρημά του! Συγχαρητήρια και εύχομαι να μας καταπλήσσει πάντα με τόσο αξιόλογα βιβλία! Του αξίζει ένα μεγαλοπρεπέστατο ΔΕΚΑ με ΤΟΝΟ!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου