Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Ο Ρήγας και η Ροζαλία” της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου

Η Ροζαλία θα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον δίδυμο αδερφό της, Ρήγα. Ο λόγος της εξαφάνισης της είναι η απαγωγή της από μία περίεργη μάγισσα. Η οικογένεια της Ροζαλίας θα πέσει σε μελαγχολία και τα χρόνια περνούν χωρίς κάποιο σημάδι ζωής από το μικρό κορίτσι.
Ο αδερφός της θα αποφασίσει να ταξιδέψει με σκοπό να τη βρει και να τη φέρει κοντά στην οικογένεια. Τα εμπόδια που θα εμφανιστούν μπροστά του πολλά. Θα καταφέρει να προσπεράσει τις φοβίες του; Θα φέρει την αποστολή του εις πέρας; Θα βρει την αδερφή του; Τα ζώα που θα συναντήσει στο μακρινό του ταξίδι θα γίνουν οι σύμμαχοί του για την πορεία του;
Πολλά τα ερωτήματα που μας γεννιούνται διαβάζοντας την ιστορία. Μα πάνω από όλα μας δείχνει πολλά μηνύματα, όπως αυτό της αδερφικής αγάπης. Βέβαια δε λείπει και το αίσθημα της πίστης και της προσευχής. Τελικά, η αγάπη δεν έχει όρια και εμπόδια και δη η αδελφική. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα δώσει την ώθηση στα παιδιά να μάθουν από την ιστορία αυτή πως να ζουν μονιασμένα με τα αδέρφια τους και πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και η στοργή που θα έπρεπε να τρέφουν για τους άλλους. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα και εύχομαι πάντα να μας προσφέρει γνώσεις και διδάγματα!
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου