Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η μικρή μπαλίτσα” της Κάλλιας Πεδιαδίτη – Prud’Homme

Πρόκειται για το πιο επεξηγηματικό βιβλίο που γράφτηκε για το θέμα του καρκίνου. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία μαμά, η οποία θα διαγνωστεί με αυτή την ύπουλη ασθένεια. Αλλά πώς θα το πάρουν τα παιδιά; Θα ανατραπεί η ζωή τους και θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους υπεύθυνους; Θα αποδεχτούν την απουσία της μαμάς από την καθημερινότητά τους; Πως θα γίνει ομαλή η διαδρομή αυτή;
Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες προσχολικής ηλικίας, κυρίως. Βέβαια είναι ο καλύτερος οδηγός για να διδάξουν στους γονείς πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τους δείξουν ότι μέσα από την αλήθεια θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα, αρκεί εμείς οι μεγάλοι να αποφασίσουμε να τα μιλήσουμε με ειλικρίνεια και αγάπη.
Διαβάζοντας το βιβλίο θα βγουν όλοι πιο “σοφοί”! Θετική σκέψη, υπομονή, επιμονή και αγάπη είναι τα συστατικά που χρειαζόμαστε στη ζωή μας για να οδηγηθούμε στο μέλλον μας, το οποίο πρέπει πάντα να φαντάζει αισιόδοξο! Μία αγκαλιά νικά τον φόβο και ένα φιλί την αρνητική σκέψη και τη στεναχώρια!
Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε συμβουλές, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γονείς να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να μιλήσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά τους οτιδήποτε αφορά τους ίδιους και επηρεάζουν τις ζωές των μικρών μας φίλων.
Σίγουρα, ανήκει στην κατηγορία των must αναγνωσμάτων από μικρούς και μεγάλους! Διαβάστε το, ξεφυλλίστε το και γνωρίστε τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για να γνωστοποιήσετε στο παιδί σας ότι η μαμά αρρώστησε αλλά θα παλέψει να γυρίσει πίσω στο σπίτι χωρίς βεβαιώσεις και προγνώσεις, οι οποίες μπορεί να μην ισχύσουν ποτέ! Δάκρυσα και συγκινήθηκα πολύ με τη συγκεκριμένη ιστορία, η οποία αν μη τι άλλο μου έμαθε πολλά. Και πάνω από όλα ότι οφείλουμε με τα παιδιά μας να χτίζουμε μία σχέση υγιή, ειλικρινή, φιλική, βασισμένη σε στερεή βάση και μία άκρως αμφίδρομη επικοινωνία!







Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου