Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η μήτρα του κακού” της Margaret P. Dalkour

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Frank Winders, ερευνητής της κβαντικής μηχανικής. 38 λεπτά μιας λιποθυμικής του κρίσης θα σταθούν αρκετά για να βρεθεί σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις. Άραγε ισχύει; Ή όλα είναι ένα κακό όνειρο; Ποια είναι η Λίλιθ του καθρέφτη; Γιατί εμφανίστηκε σε έξι διαφορετικούς ανθρώπους; Τι κοινό έχουν αυτοί οι άντρες; Δε θα σας πω περισσότερα γιατί είναι ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα και μπορεί να προδώσω σημαντικά και ουσιώδη κομμάτια, με αποτέλεσμα να χαθεί η μαγεία της αναζήτησης της δικής του αλήθειας και κατ’ επέκταση της δικής σας!
Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα είναι για ένα εξαιρετικά ευφυές και ιδιαίτερο κοινό με αρκετές γνώσης για την κβαντική μηχανική. Το λεξιλόγιο του βιβλίου είναι ανώτερο, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε να το διαβάσετε γρήγορα και χωρίς την προαπαιτούμενη προσοχή που χρειάζεται!
Η συγγραφέας καταφέρνει να μαγέψει μέσα από την ιστορία και να ωθήσει τον αναγνώστη να προβληματιστεί και να σκεφτεί αν όλα όσα ξέρει είναι αληθινά ή πρόκειται για μία εικονική πραγματικότητα. Ψάχνοντας θα ανακαλύψει τι είναι ο Δημιουργός και αν τα πιστεύω συνδέονται μεταξύ τους ή όχι. Επίσης, μας δείχνει την ευάλωτη ανθρώπινη φύση σε όλο της το μεγαλείο και ότι η ελεύθερη βούληση είναι που έχει κάνει τον άνθρωπο, το ξεχωριστό ον, το οποίο είναι!
Ετοιμαστείτε για ένα τρισδιάστατο ταξίδι στη φαντασία ή στην πραγματικότητα. Πολλοί μπορεί να διερωτηθείτε περί του τι θέλει να μας πει η συγγραφέας. Δε θα καταφέρετε να λύσετε όλες τις απορίες σας... γιατί έπεται και η αγωνιώδης συνέχεια του βιβλίου ΣΥΝΤΟΜΑ!






Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου