Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ" †ΠΑΥΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ


†ΠΑΥΛΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
Έντεκα λόγοι ελπίδας και πατρικής αγάπης, από τα χείλη ενός φωτισμένου Ιεράρχη!
Σχήμα: 14X21
Σελ. 232
ΤΙΜΗ: 13 €
ISBN: 978-960-619-047-6

Εισαγωγή: Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος
Επιμέλεια: Κυριακή Βλασερού

Την έκδοση χαιρετίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.. Αθανάσιος

«Πρέπει να επαναστατήσουμε με τον εαυτό μας. Αυτή είναι η μόνη επανάσταση που θα μας σώσει. Να γίνουμε άλλοι άνθρωποι. Διαφορετικά, όχι το αλάτι που σώζει δεν θα είμαστε, αλλά μάλλον θα συμβάλλουμε στην σαπίλα του κόσμου.».

Το βιβλίο

Η παρούσα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει έντεκα λόγους ελπίδας και πατρικής αγάπης του, προσφάτως, κοιμηθέντος Μητροπολίτη Σισανίου, αποτελεί ένα είδος μνημοσύνου στον μακαριστό Ιεράρχη, όπου μέσα από τις εύστοχες θεματολογικές επιλογές των λόγων διακρίνει κανείς πολλές όψεις της θεολογίας και της ζωής του:

Την ανυπόκριτη ταπείνωσή του, τον έντονο δραματικό νηπτικό αγώνα του για να τυπωθεί ο Χριστός στην καρδιά του, τον εκκλησιοκεντρικό αναστάσιμο χαρακτήρα του λόγου του, την φιλανθρωπία του, την αγάπη του για τα παιδιά, τον διάλογό του με όλες τις πλευρές του προκλητικού 21ου αι., την ελεγκτική και μεστή επιχειρημάτων στάση του απέναντι στις προκλήσεις του νέου κοσμοειδώλου της Νέας Τάξης πραγμάτων, την απέχθειά του σε κάθε μορφή βίας και φασιστοειδούς νοοτροπίας, την αγάπη του για την πατρίδα και τη Μακεδονία μας και την απογοήτευσή του για τις λογής λογής προδοσίες των πολιτικών αρχόντων.

Τέλος μέσα από αυτούς τους λόγους αναγνωρίζουμε τον «πατέρα» Παύλο, έναν άνθρωπο ευαίσθητο και ταπεινό και συνάμα έναν φωτισμένο και ανεπιτήδευτο Ιεράρχη.





O Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974. Από το 1998 ανέλαβε την Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για την χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης εξελέγη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για την πλούσια κοινωνική του δράση είχε βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μητροπολίτης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου 2006.

Ο μακαριστός Παύλος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή και ενώ βρισκόταν στην γενέτειρά του, την Χαλκίδα, στις 14 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 72 ετών.

Εκδόσεις εν πλω

Βιβλιοπωλείο

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium, Αθήνα E: info@enploeditions.gr, Τ: 211 11 98 900-901 http://www.enploeditions.gr/ , http://www.facebook.com/enploeditions.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου