Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Η αδελφή μου” της Σαρίτα Χαΐμ


Μία πυρκαγιά θα γκρεμίσει συθέμελα την υποτιθέμενη ηρεμία μιας οικογένειας. Η Μάρθα θα μεγαλώσει σε μία δική της αλήθεια, η οποία απέχει μακράν από την πραγματικότητα. Η εξαφάνιση της αδερφής της θα την πληγώσει χωρίς να θελήσει να ψάξει το γιατί και να επιδιώξει να μάθει την αλήθεια. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της αδερφής της, Κατερίνας, τίποτα δεν μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Χρόνια μετά ένα μήνυμα θα ταράξει την ήρεμη ζωή της Μάρθας, η οποία ζει πλέον στον Καναδά. Κάποιος Ηλίας Π. θα γίνει ο διαμεσολαβητής για να γίνει επιτέλους αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο αδελφών.
Τελικά θα συναντηθούν αυτοί οι δύο άνθρωποι; Ποιες αποκαλύψεις θα βγουν στην επιφάνεια; Ποια είναι τελικά η αλήθεια πίσω από γεγονότα και συμπεριφορές; Μπορεί μετά από χρόνια να κολλήσει το γυαλί;
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, του οποίοι οι χαρακτήρες είναι άρτια δομημένοι, με τον κάθε ήρωα να έχει τη δική του δυναμική και να πορεύεται στη ζωή του σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις. Οι ποικιλόμορφοι πρωταγωνιστές κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου μεθυστική και μας δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Φυσικά, και οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής καθημερινότητας και αυτής του εξωτερικού είναι εμφανείς και μείζονος σημασίας.
Η ιστορία δεν κουράζει, αντιθέτως διαβάζεται απνευστί, καταφέρνοντας η συγγραφέας, Σαρίτα Χάΐμ, να κερδίσει για ακόμα μία φορά το αναγνωστικό της κοινό, αλλά αυτή τη φορά με ένα τελείως διαφορετικό μυθιστόρημα. Ο οικογενειακός θεσμός αποκτά μία διάσταση πιο σύγχρονη όπου η αποξένωση των ανθρώπων αντικατοπτρίζει πλήρως τη σημερινή κοινωνία, οι ερωτικές σχέσεις άλλοτε καταρρέουν και άλλοτε ενδυναμώνονται αναλόγως τα συθέμελα στα οποία έχουν χτιστεί και οι φιλικοί δεσμοί έχουν σπουδαία θέση στη ζωή των ηρώων αποδεικνύοντάς μας και μαθαίνοντάς μας ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τους αληθινούς ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου