Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Καλά Χριστούγεννα, κύριοι Βι και Βι!” της Τίνας Βλασταράκου – Μεταξά


Η Νίκη Βερονίκη είναι μία πολύ γλυκιά και ευαίσθητη κοπέλα, η οποία περιμένει εδώ και χρόνια τον αγαπημένο της. Αλλά η επικοινωνία τους κόπηκε απότομα. Παρ' όλα αυτά η αγάπη του για εκείνον και η προσμονή ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή δεν φεύγει από την καρδιά της.
Ένα βράδυ συνάντησε στον δρόμο της δύο μικρά παιδιά, τον Βίκτωρα και τον Βικέντιο. Η έκπληξή της ήταν μεγάλη μα ακόμα μεγαλύτερη όταν έμαθε την ιστορία των δύο αυτών αδερφών.
Συγκινημένη τους ζητάει να την ακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους συναντούν και ένα κοριτσάκι, τη Λίνα το Λινάκι, η οποία γίνεται μέλος της παρέας τους μαζί με την αγαπημένη γάτα της Νίκης Βερονίκης, τη Χιονάτη, η οποία την ακολουθεί πάντα και σε κάθε της βήμα βρίσκεται κοντά της.
Ποιος είναι αυτός ο παράξενος ζωγράφος; Γιατί τα δύο αδέρφια, Βίκτωρας και Βικέντιος, κυκλοφορούν μόνα τους μέσα στη νύχτα; Γιατί όλοι στην παρέα φοράνε κόκκινα σκουφάκια; Πόση αγάπη μπορεί να έχει η Νίκη Βερονίκη να προσφέρει στους γύρω ανθρώπους;
Η ιστορία της συγγραφέως Τίνας Βλασταράκου – Μεταξά δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ο λόγος της είναι γλυκός και τρυφερός και μας αποδεικνύει ότι οι αρχές, η αγάπη και η πίστη είναι τα χαρίσματα που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Η δοτικότητα και η προσφορά πάντα κάποια στιγμή ανταμείβονται αλλά αυτό δεν είναι που πρέπει να ζητάμε όταν κάνουμε καλές πράξεις. Ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας γιατί έτσι αισθανόμαστε και τότε η καρδιά μας θα μας οδηγήσει σε πληρότητα και ευτυχία, θεία χαρίσματα που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε στη ζωή μας!
Η εικονογράφηση ανήκει στην Αγγελική Δελεχά, η οποία κάθε φορά φροντίζει ιδιαιτέρως τα έργα που έρχονται στα χέρια της και με το μαγικό της “ραβδί” δημιουργεί θαύματα! Η χρωματική της παλέτα για ακόμα μία φορά είναι ονειρική κερδίζοντας ακόμα και το πιο απαιτητικό παιδικό μάτι. Η δε έκδοση είναι πολυτελής όπως και όλα τα βιβλία του συγκεκριμένου εκδοτικού!
Αξίζει, λοιπόν, και για τα τρία κομμάτια –ιστορία, εικονογράφηση και έκδοση– να προσφέρει ο γονιός ένα τέτοιο δώρο στο παιδί του! Και τι πιο όμορφο ως δώρο για τα Χριστούγεννα από ένα καλό βιβλίο!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου