Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Νινιάν – Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας” της Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου


Ο Νινιάν είναι ο πρίγκιπας των Νάνων και ένας καλόκαρδος και χαρούμενος νεαρός. Μόνο που ερωτεύεται την πριγκίπισσα των Γιγάντων, την Υψιπύλη και αυτό τον οδηγεί σε μαρασμό καθώς βλέπει ότι η εμφάνισή του δεν είναι η κατάλληλη για να παντρευτεί μία τόσο ψηλή γυναίκα. Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι αλλάξει την εμφάνισή του.
Θα τα καταφέρει ο Νινιάν να αλλάξει εμφάνιση; Τι θα βρει μπροστά του; Πόσο μακρινό θα είναι αυτό το ταξίδι; Ποιες περιπέτειες θα ζήσει; Θα βρει επιτέλους την ευτυχία που τόσο πολύ αναζητά;
Πρόκειται για ένα παιδικό θεατρικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω και στόχο έχει να μας δείξει τον δρόμο για την ευτυχία, τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και την αυτοεκτίμηση. Τελικά πόσο δύσκολο είναι να δούμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι και να τον αποδεχθούμε όσο καλά και αν είναι όλα στη ζωή μας; Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται κρίση και αυτογνωσία.
Μπορούμε, λοιπόν, αυτά να τα καταφέρουμε; Η απάντηση μέσα από την ιστορία είναι ναι, αρκεί και εμείς να δούμε ότι για την ευτυχία δε χρειάζεται να αλλάξουμε ούτε να αλλοιώσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Τότε και μόνο ο κόσμος θα μας αποδεχθεί για αυτό που είμαστε!
Η συγγραφέας, Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, μέσα από την τόσο γλυκιά ιστορία της μας αποδεικνύει ότι για την ευτυχία δεν χρειάζονται πολλές θυσίες. Αρκούν ένα χαμόγελο, η αγάπη, η αυθεντικότητα και η πίστη για να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο από εμάς που έχουμε αγαπήσει τους εαυτούς μας και προσφέρουμε μόνο σεβασμό και αγάπη στον συνάνθρωπό μας!
Η εικονογράφηση ανήκει στον Αποστόλη Ιωάννου, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική δουλειά και κατάφερε να αποδώσει με τον πιο άρτιο τρόπο την ιστορία της Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου! Τα πρόσωπα που δημιούργησε κατόρθωσαν να δείξουν όλον τον συναισθηματικό κόσμο τους μέσα από τη χρωματική του παλέτα και τις εκφράσεις τους!
 
 
 
 
 
Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου