Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική Βιβλίου “Ο Άρτσι Γκριν και το Μυστικό του Μάγου” του D. D. Everest


Ο Άρτσι Γκριν γίνεται 12 χρονών και την ημέρα των γενεθλίων του ένα απροσδόκητο δώρο φτάνει στο σπίτι του, όπου διαμένει με τη γιαγιά του καθώς οι γονείς του και η αδερφή του δε ζουν. Η γιαγιά του δεν του μιλάει καθόλου για το παρελθόν και για την οικογένεια γενικότερα μετά από παρότρυνση του πατέρα του.
Αυτό το δώρο θα τον οδηγήσει να ζήσει στην οικογένεια της αδερφής του πατέρα του, την οποία αγνοούσε. Τα δύο του ξαδέρφια θα τον αγκαλιάσουν και θα του δείξουν το μέρος όπου δουλεύουν και αποτελείται από μαγεία, στο Μουσείο της Μαγικής Ποικιλίας. Στο ίδιο μέρος θα εργαστεί και ο Άρτσι μόνο που έχει και ένα χάρισμα, το οποίο είχε χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. Όταν θα το ανακαλύψει θα σοκαριστεί και θα νομίζει ότι απλά ονειρεύεται. Αυτό το χάρισμά του είναι ότι μπορεί να ακούσει και να μιλήσει με τα βιβλία, τα μαγικά βιβλία που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο της εργασίας του.
Η εξέλιξη της ιστορίας ξεκινά ως αναφορά στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και φτάνουμε στα 1600 της Αγγλίας. Από εκεί μεταφερόμαστε στο σήμερα.
Ο συγγραφέας, D. D. Everest, μας παρουσιάζει έναν 12χρονο με απίστευτη ωριμότητα, γενναιότητα και εξυπνάδα, ο οποίος δε θα φοβηθεί να τα βάλει ακόμα και με μάγους ισχυρούς. Την ίδια γενναιότητα προβάλουν και τα ξαδέρφια του Άρτσι, τα οποία θα τον βοηθήσουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο που υπάρχει γύρω από το βιβλίο που πήρε δώρο την ημέρα των γενεθλίων του και τους Άπληστους που έχουν βάλει σκοπό να εξαφανίσουν κάθε τι καλό και να κυριαρχήσουν τον κόσμο.
Οι ατάκες των χαρακτήρων προκαλούν γέλιο και φτάνοντας στο τέλος της ιστορίας μας δημιουργείται μία ευφορία και μία γλυκιά μελαγχολία ότι κάτι τόσο όμορφο έφτασε στο τέλος του. Όσοι διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο θα περιμένουν εναγωνίως να βγει και η συνέχεια του βιβλίου, της δεύτερης περιπέτειας του Άρτσι Γκριν!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου