Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Συζητώντας με τη Γιώτα Μπατιστάτου

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Γ.Μ.: Αγαπημένος μου είναι ο Ρόμπιν Σάρμα, γιατί μέσα από τα βιβλία του μαθαίνω πάρα πολλά ωφέλιμα πράγματα, παρακινούμαι να γίνομαι καλύτερη και αναφέρει μέσα στα βιβλία του ρητά και γνωμικά σπουδαίων προσωπικοτήτων που θαυμάζω.


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Γ.Μ.: Το πρώτο βιβλίο που διάβασα δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι γιατί διάβαζα από πολύ μικρή, το πρώτο βιβλίο όμως που διάβασα και με εντυπωσίασε αποτελώντας την αρχή της ενασχόλησης μου με τον τρόπο σκέψης και την αυτοβελτίωση ήταν Το Μυστικό της Rhonda Byrne. Πολλοί το έχουν παρεξηγήσει, λέγοντας ότι δεν παρακινεί καθόλου στην πράξη αλλά μόνο στη σκέψη, αλλά κατά τη γνώμη μου αν αλλάξεις τις σκέψεις σου, θα αλλάξεις παράλληλα και τις πράξεις σου, γιατί πράττουμε ανάλογα με τον τρόπο που σκεφτόμαστε.


Ερώτηση 3η: Τι σας ώθησε να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Γ.Μ.: Πάντα μου άρεσε να γράφω, αλλά παρακινήθηκα να δημιουργήσω ένα δικό μου βιβλίο από την ευχαρίστηση που μου δημιουργούσε η ιδέα της συγγραφής μιας ρομαντικής ιστορίας από τη μία, και τον ενθουσιασμό που μου δημιουργούσε η ιδέα του συνδιασμού της ρομαντικής αυτής ιστορίας με συμβουλές για τον θετικό τρόπο σκέψης και την αυτοβελτίωση.


Ερώτηση 4η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Το δώρο της ζωής”;

Γ.Μ.: Θα το ονόμαζα μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης γιατί περιέχει τόσο στοιχεία μυθοπλασίας όσο και στοιχεία καθαρά βιβλίου αυτοβελτίωσης.


Ερώτηση 5η: “Fake it until you make it”, ένα μότο που μας λέτε στο βιβλίο σας δια στόματος Ζωής. Ποιο είναι το δικό σας μότο;

Γ.Μ.: Μάλλον το ίδιο! Όλα όσα συμβουλεύει η ηρωίδα του βιβλίου είναι πράγματα που συμφωνούν με τη νοοτροπία μου. Οπότε, μέσω της ηρωίδας μεταφέρω πράγματα που θέλω να πω εγώ.


Ερώτηση 6η: Ο Ορέστης είναι ένας άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι του μισοάδειο. Γιατί ορισμένοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο; Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Γ.Μ.: Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης μας. Πρέπει να παρατηρήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και αν δε μας εξυπηρετεί, να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να τον αντικαταστήσουμε με έναν πιο ωφέλιμο. Το να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο θα μας βοηθήσει να το κάνουμε να γεμίσει ως δια μαγείας; Αντίθετα, αν επιλέξουμε να το βλέπουμε μισογεμάτο, και πάλι μισό θα είναι, αλλά εμάς θα μας ωφελεί αυτή η οπτική να βιώνουμε χαρά και ευγνωμοσύνη γι' αυτό το μισό. Τα πράγματα που βλέπουμε μπορεί να μένουν ίδια, αλλά ο τρόπος που τα ερμηνεύουμε μπορεί να αλλάξει τα πάντα!


Ερώτηση 7η: Η Ζωή είναι ένα κορίτσι γεμάτο χαρά. Παρά τα χτυπήματα της ζωής προχωράει μπροστά και βλέπει μόνο θετικά τα γεγονότα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό να εφαρμοστεί από κάποιον και με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Γ.Μ.: Είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται δουλειά με τον εαυτό μας, αλλά αν κάποιος θέλει πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του μπορεί να κάνει αυτήν τη διαδρομή απολαυστική και να παίρνει ικανοποίηση από κάθε βήμα που κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Τρόπους για να το καταφέρει μπορεί να ανακαλύψει μέσα στις σελίδες του βιβλίου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δουλέψει με τον εαυτό του, μόνος με τις σκέψεις του και να επανεξετάσει πολλά πράγματα. Πολλοί δεν έχουμε καν επίγνωση ότι σκεφτόμαστε με τρόπο που μας βλάπτει. Χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις σκέψεις μας για να εντοπίσουμε τι πρέπει να αλλάξουμε για να νιώθουμε πιο καλά στη ζωή μας.


Ερώτηση 8η: Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα της συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου;

Γ.Μ.: Η ιδέα ήταν αρχικά να γράψω μια ρομαντική ιστορία, στη συνέχεια όμως και αφού ασχολήθηκα με τη μελέτη βιβλίων και ομιλιών αυτοβελτίωσης μου ήρθε η ιδέα να εμπλουτίσω τη ρομαντική αυτή ιστορία με συμβουλές αυτοβελτίωσης και μαθήματα ζωής.


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Γ.Μ.: Θα ήθελα να τους ενθαρρύνω και να τους πω πως ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή τους μπορούν να το αντιμετωπίσουν και να βγουν νικητές. Όσο ξυπνάμε κάθε πρωί και είμαστε εδώ, έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό σας βήμα;

Γ.Μ.: Το επόμενο βιβλίο μου θα είναι διαφορετικό από το πρώτο, αλλά κάθε βιβλίο που έχω ήδη γράψει, που έχω σκοπό να γράψω, ή απλά έχω σκεφτεί, περιέχει/θα περιέχει μηνύματα σχετικά με τον τρόπο σκέψης, ακόμα κι αν δεν έχει στοιχεία βιβλίου αυτοβελτίωσης όπως το πρώτο αυτό βιβλίο.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδo τo βιβλίo σας!!!

Γ.Μ.: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την ευχάριστη συνέντευξη!





Η Γιώτα Μπατιστάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1993. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει παρακολουθήσει σειρές μαθημάτων σχετικά με τη δημιουργική γραφή και το life coaching. Αγαπούσε τα βιβλία και το διάβασμα από μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας ανακάλυψε ότι αγαπά εξίσου και τη συγγραφή. “Το Δώρο της Ζωής” από τις Εκδόσεις Ελκυστής είναι το πρώτο της βιβλίο.





Το δώρο της Ζωής
Ο Ορέστης βρίσκεται καθηλωμένος στον καναπέ του σπιτιού του με σπασμένο πόδι, ολομόναχος. Έχει πέσει θύμα της εκδικητικότητας μιας πρώην συντρόφου με αποτέλεσμα να χάσει και τη δουλειά του. Δεν έχει συγγενείς, ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει. Εκεί που νιώθει ανήμπορος και βλέπει με θλίψη τη μια ατυχία να διαδέχεται την άλλη, του χτυπά την πόρτα μια πανέμορφη κοπέλα, η οποία μένει στο δίπλα διαμέρισμα. Θα καταφέρει μία γλυκιά και αισιόδοξη ύπαρξη να τον κάνει να αλλάξει την πορεία της ζωής του; Η κοπέλα θεωρεί ότι κατέχει όλα όσα χρειάζονται για να τον βοηθήσει να μετατρέψει τη ζωή του σε ένα θαύμα! Αρκεί να την αφήσει να του δείξει τον τρόπο, να του αποκαλύψει ένα πανέμορφο δώρο… ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου