Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Η Υφάντρα της Πόλης” της Βασιλικής Διαμαντή

Ποια είναι η Υφάντρα της Πόλης και τι διαφεντεύει; Γιατί ονομάστηκε Υφάντρα; Τι σχέση έχει με τις ζωές των γυναικών, οι οποίες ανήκουν από την αρχαία πόλη Λυδία; Γιατί οι γυναίκες αυτής της περιοχής έχουν ως δεύτερο όνομα Λυδία; Τι σχέση έχει η ζωή της Λεϊλάς – Λυδίας, μουσουλμάνα, και του Άγγελου, χριστιανού ορθόδοξου; Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας έρωτας; Πόσο μπορεί να πληγώσει ένα μυστικό; Μία μάνα πόσες θυσίες και υποχωρήσεις μπορεί να κάνει; Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις εννοείται πως δεν θα σας τις δώσω εγώ, αλλά η ίδια η συγγραφέας επιλέγοντας το βιβλίο της!
Αγάπησα όλους τους χαρακτήρες και κατάφερα να καταδυθώ στον εσωτερικό τους κόσμο. Να νιώσω τη ζεστασιά τους και την αγάπη, η οποία ξεχειλίζει μέσα τους ασχέτως αν πρόκειται για άτομα του ιδίου θρησκευτικού πιστεύω ή όχι. Κατανόησα ακόμα και τη ζήλια της Ευανθίας αλλά και τη λατρεία της για τον Δημήτρη.
Ένα δυνατό μυθιστόρημα, το οποίο συνθέτει με αριστουργηματικό τρόπο τον μύθο και την ιστορία με τη μυθοπλασία. Μυστικά, θάνατοι, διωγμοί, έρωτες, αγάπη, θυσίες, ίντριγκες, ζήλια, φιλία, αφοσίωση, απογοητεύσεις, μίση, πάθη και αποκαλύψεις συνθέτουν την ιστορία, η οποία για ακόμα μία φορά καταφέρνει να μαγέψει και κερδίσει τον αναγνώστη από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Η συγγραφέας γνωρίζει τη “μυστική” συνταγή για να γοητεύσει και να υφάνει τον ιστό που θα κρατήσει δέσμιο τον αναγνώστη, βυθίζοντάς τον σε έναν κόσμο που ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου