Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το μικρό φάντασμα” του Ότφριντ Πρόισλερ (Otfried Preussler)

Το μικρό φάντασμα, είναι ένα πανέμορφο παιδικό βιβλίο, όπου συναντάμε τις ανησυχίες του. Ζει εδώ και πολλά χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας.
Παρόλο που είναι άκακο μπλέκει σε περιπέτειες που προκαλούν άφθονο γέλιο στους αναγνώστες! Άλλωστε χρόνια επιζητούσε να βγει στο φως της ημέρας. Και να που η επιθυμία του εισακούγεται! Αλλά το δύστυχο φαντασματάκι αλλιώς τα περίμενε. Και φυσικά δεν ήθελε να συμβαίνει συνέχεια. Βλέπετε κοιμόταν πάντα την ημέρα και ξυπνούσε στις 12 το βράδυ. Κυκλοφορούσε για μία ώρα και ματά πάλι ύπνο. Όχι πως άλλαξε κάτι με αυτό αλλά αντί να ξυπνάει τα μεσάνυχτα πλέον ξυπνά το μεσημέρι. Και είναι πλέον πολύ δυστυχισμένο γιατί έχασε και τον πολύτιμο φίλο του, τον μπούφο Πούφο. Τώρα πλέον ψάχνει να βρει τρόπο να ξυπνάει το βράδυ και πάλι! Βλέπετε, εκτός από την αναστάτωση που έχει προκαλέσει από άσπρο έγινε μαύρο...
Πρόκειται για ένα απίστευτα όμορφο, συγκινητικό, περιπετειώδες και αστείο βιβλίο! Είναι ίσως από τα καλύτερα βιβλία που πρέπει να πάρετε για τα παιδιά σας, τα ανίψια σας, τα εγγόνια σας, τα βαφτιστήρια σας και γενικότερα για όλα τα παιδιά που σκέφτεστε να τα κάνετε ένα δώρο! Και τι καλύτερο από ένα βιβλίο που θα ξελιγώσει τα παιδιά στα γέλια; Η πιο γλυκιά επιλογή δώρου λοιπόν είναι αυτή και πιστέψτε με θα αποζημιωθείτε και εσείς και το παιδί σας! Μην χάνετε λοιπόν χρόνο! Τρέξτε και αγοράστε το! Και αν είστε και εσείς παιδιά, έστω και μεγάλα, τότε διαβάστε το και θα το ευχαριστηθείτε! Α! Και να μην ξεχάσω και κάτι τελευταίο! Η εικονογράφηση των σελίδων είναι έγχρωμη και με τις πιο ονειρεμένες εικόνες να ξεδιπλώνονται και να σε ταξιδεύουν σε ένα κόσμο αλλιώτικο και ρομαντικό!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου