Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Το ψέμα” της Caridad Bravo - Adams

Όταν τα μυθιστορήματα γίνονται σειρές και γοητεύουν και τα δύο τότε έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα! Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με αυτό το βιβλίο. Είναι το πρώτο βιβλίο, με το οποίο γνώρισα τη συγγραφέα.
Οι συνεχείς διάλογοι σε συνδυασμό με την υπόθεση της ιστορίας με μάγεψαν και με γοήτευσαν ταυτοχρόνως.
Αχ τι να πρωτοπώ; Ο Δεμέτριο αποφασίζει να αναζητήσει τον αδερφό του και ανακαλύπτει πως πέθανε από τον καημό του για μία γυναίκα. Ποια είναι αυτή και πως λέγεται κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο πιστήριο σε όλα αυτά είναι ένα αρχικό γράμμα, το Β και στη συνέχεια μαθαίνει για μία πλούσια οικογένεια του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πηγαίνοντας εκεί για εκδίκηση θα γνωρίσει δύο εξαδέλφες με το ίδιο αρχικό ονόματος. Ποια είναι όμως από τις δύο; Η Βερόνικα, πνεύμα ελεύθερο και ασυμβίβαστο ή η Βιρχίνια μία πειθήνια γυναίκα με πολύ γλυκούς και αριστοκρατικούς τρόπους;
Την απάντηση δεν θα σας την πω για να το ανακαλύψετε μόνοι σας! Το μόνο που θα πω θα είναι πως για εκδίκηση ο Δεμέτριο θα παντρευτεί τη Βερόνικα για να την πληγώσει, όπως και έκανε και εκείνη. Αλλά θα παντρευτεί το σωστό ή το λάθος άτομο; Ευκαιρία να το διαβάσετε για να το ανακαλύψετε!
Μία διαδρομή μίσους σε συνδυασμό με υπέρμετρη αγάπη και ζήλια ξετυλίγεται ψάχνοντας την άκρη και τη λύση σε όλο αυτό. Ο Δεμέτριο θα ερωτευτεί παράφορα τη Βερόνικα και τα αντιφατικά συναισθήματα συγκρούονται συνεχώς κάνοντάς τον να χάσει και τα λογικά του κάποιες στιγμές. Πάθος, έρωτας, προδοσία, σφετερισμός, δολοπλοκίες, αγάπη και εκδίκηση μας ταξιδεύουν σε μία ανταριασμένη θάλασσα λέξεων και συναισθημάτων που άλλοτε σε βυθίζουν ξεσπώντας ένα ορμητικό κύμα και άλλοτε σε ανεβάζουν στον αφρό της. Πολυπρόσωπο και πολυδιάστατο το βιβλίο με σύμμαχο τη μαγεία του έρωτα που μπορεί να βιώσει μόνο ένας άντρας για μία γυναίκα και μία γυναίκα για έναν άντρα!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου